Ford utilitza gossos robot per actualitzar les seves factòries

Ford va portar gossos robot amb capacitats absolutament inesperades a la planta de transmissió de Van Dyke a Michigan, Estats Units.

Els dos “gossos” anomenats Fluffy i Spot (propietat de Boston Dynamics), es passegen per la fàbrica fent escàners per a tota la unitat de producció, de manera que els enginyers puguin entendre què cal per actualitzar-la.

Controlat a distància, cadascuna està equipada amb cinc càmeres que permeten explorar tota la fàbrica amb detalls. Si no fos per l’ús de gossos robot, Ford calcula que el temps necessari per digitalitzar-ho seria més del doble.

Segons explica Mark Goderis, responsable de l’enginyeria digital de Ford,

“Vam utilitzar un trípode i passejar per la instal·lació, aturant-nos en diferents llocs, esperant cinc minuts perquè el làser fes la tasca d’exploració. Escaneig d’una unitat completa pot trigar fins a dues setmanes, però amb l’ajut de Fluffy i Spot, podem fer-ho a la meitat del temps. «

Aquesta necessitat de digitalitzar, sovint, les plantes Ford, està relacionada amb la necessitat d’actualitzar-les i canviar-les molt freqüentment, sent necessari comprendre el que és necessari canviar. En el passat, va costar 300 mil dòlars digitalitzar una fàbrica, connectar Fluffy i Spot és molt més barat.

Un altre avantatge dels gossos robot és que són petits, àgils i van a llocs on els humans no poden arribar, ja que són massa petits o són massa perillosos. Poden viatjar a una velocitat màxima de 5 km / h i les bateries duren fins a dues hores.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments