Hyundai IONIQ, no només sostenibilitat

Com a primer cotxe del món disponible amb tres sistemes de propulsió electrificats, el IONIQ va representar un gran desenvolupament en el camp de la electro-mobilitat. És cert que la gamma de trens motrius del IONIQ representa un estalvi significatiu tant en els emissions de CO₂ com en els costos de combustible, no obstant això els que han rebut els majors elogis són els elements relacionats amb l’experiència de conducció: en concret, el seu paquet de seguretat de primera categoria, la seva excel·lent relació qualitat-preu, el seu aclamat disseny i la seva extraordinària eficiència.

«El Hyundai IONIQ no és només un vehicle elèctric de baixes emissions, sinó que és tracta d’un excel·lent producte en el seu conjunt», diu Andreas Christoph-Hofmann, Vicepresident de Màrqueting i Producte de Hyundai Motor Europa. «A proporcionar vehicles elèctrics de bona qualitat a un preu atractiu, Hyundai està impulsant activament la revolució de la mobilitat en fer més accessible la mobilitat ecològica a més personis».

Aquest model està disponible en versió híbrida, híbrida endollable o amb un tren de potència elèctric de bateria. La generació actual de IONIQ Elèctric te una capacitat energètica un 36% major que la versió anterior i una autonomia real de 311 km, gràcies a la seva bateria millorada de 38,3 kWh.

Una classificació de seguretat NCAP de 5 estrelles

Després del seu llançament en 2016, el Hyundai IONIQ va rebre immediatament una qualificació de 5 estavelles Euro NCAP, la major puntuació possible. En 2019 va rebre de nou els millors puntuacions, després d’una actualització del producte. El model va ser elogiat per protegir als seus ocupants i als vianants per igual, amb els tres variants de tren motriu classificades entre els millors de la seva classe. Una llarga llista de característiques de seguretat activa estàndard, set coixins de seguretat diferents, inclòs un innovador coixí de seguretat per al conductor, així com una forta estructura d’absorció d’impactes van contribuir als excel·lents valoracions del model.

Guanyador del premi: L’assequible cost de propietat del IONIQ

L’excel·lent relació qualitat-preu que ofereix el IONIQ ha contribuït a la seva popularitat entre els clients. EurotaxGlass, CAP, Acte Bild i Schwacke han elogiat el model per la seva capacitat de conservar gran part del seu valor original any rere any, i va ser nomenat “Value Champion” per Acte Bild i Schwacke dues anys seguits. La variant híbrida endollable va ser nomenada com a “Cotxe Híbrid Assequible de l’Any” en els premis Cotxe Express New Car Awards de 2018. A més, la web independent d’anàlisi de consumidors Sust-it va determinar que de tots els models de vehicles disponibles a Europa, el IONIQ era el més assequible, amb un cost estimat de només 0,02 euros per quilòmetre. Això, comparat amb un competitiu preu de partida, manté el cost total de propietat del IONIQ relativament baix.

El IONIQ demostra una alta eficiència en combinació amb els últimes característiques de disseny i la tecnologia de trens de potència progressiva

El IONIQ no és només un vehicle aerodinàmic i optimitzat per a augmentar l’eficiència del combustible, sinó que els solucions de tren motriu progressiu també fan d’aquest model un dels cotxes més eficients a nivell mundial.

La característica de disseny més cridanera del IONIQ és la seva forma: les seves línies suaus i la seva forma fluida no sols li donin un aspecte aerodinàmic, sinó que li confereixen un valor de Cd líder en la seva classe de 0,24, la qual cosa augmenta encara més l’eficiència del combustible en reduir el coeficient d’arrossegament. Els detalls de disseny en blau li donin un aspecte modern i refinat i emfatitzen encara més els línies de la carrosseria. L’actualització del producte 2019 va equipar a l’últim model amb un nou per a-xocs davanter i millores en els fars LED en l’exterior i una il·luminació ambienti blava a l’interior.

Aquests trets no van passar desapercebuts per als crítics: Després del seu llançament, en 2016 el IONIQ va guanyar el cobejat “premi de disseny Xarxa Dot”, i va ser alagado per els seves línies netes i la seva silueta tipus coupé. També és va emportar a casa el “Good Design Award” dos anys seguits, en 2015 i 2016. El disseny del IONIQ també va ser un factor més perquè fos nomenat “Women’s World Car of the Year” tant en 2017 com en 2018.

El primer a establir els bases per a noves solucions de mobilitat

El Hyundai IONIQ no sols va preparar el terreny per a la mobilitat electrificada individual. En tota Europa, ha ofert a una gran varietat de nous clients l’oportunitat d’accedir a l’electrificació.

En 2017, Hyundai va proporcionar més de 100 unitats del IONIQ Elèctric per a la seva primera flota de vehicles elèctrics compartits a Amsterdam. Basat en el concepte de free-floating concept «IONIQ car sharing», els clients podien recollir i retornar el seu vehicle en qualsevol lloc de l’àrea metropolitana d’Amsterdam. En línia amb la seva estratègia de sostenibilitat global per a un futur més net, Hyundai Motor va ajudar a millorar la qualitat de l’aire en la capital holandesa fent que la conducció amb zero emissions fos fàcilment accessible.

Els departaments de policia d’Espanya, els Països Baixos i el Regne Unit també condueixen sense emissions gràcies a la versió totalment elèctrica del IONIQ.

El gran nombre de vehicles en ús en tota Europa i el món, situen a Hyundai entre els líders en el camp de la mobilitat elèctrica. Gràcies als experiències adquirides i al gran acolliment del IONIQ amb l’excel·lent resposta per part dels consumidors, Hyundai implementarà encara més els necessitats dels clients en la pròxima generació de mobilitat electrificada. Això no sols significa l’experiència de conducció, sinó que també els socis i filials de Hyundai col·laborin estretament amb els proveïdors d’infraestructura i punts de recàrrega per a habitatges, i l’empresa de flotacions de Hyundai pot oferir solucions d’EV personalitzades per a flotacions comercials.

Els coneixements adquirits durant quatre anys amb el IONIQ constitueixen la sòlida base que permet a Hyundai ser un proveïdor integral de mobilitat elèctrica a Europa.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments