RAL·LICROSS: Ekstrom torna amb l’Audi S1 a Höljes

Mattias Ekstrom, campió del món de ral·licross i doble guanyador del títol de DTM, tornarà al World RX per a l’obertura de la temporada 2020 a Suècia aquest cap de setmana.

El suec competirà com un dels dos cotxes que puntuaran per l’equip KYB Team, dos Audi S1 construïts i desenvolupats per l’equip EKS d’Ekstrom, substituint el pilot letó Janis Baumanis, que ha tingut problemes pressupostaris.

Havent anunciat la seva retirada de World RX minuts després de la final de la temporada de 2018 a Sud-àfrica, el campió de 2016 Ekstrom va fer un retorn a Spa l’any passat amb l’equip de JC Rteknik S1.

També va participar en la final del RallyX Nordic a Tierp, al costat de Robin Larsson.

«Sempre és divertit competir», va dir Ekstrom, dues vegades guanyador al circuit Holjes el 2014 i 2015.

«El Ral·liCross té, i sempre ha tingut, cotxes ràpids i divertits que jo gaudeixo conduint.

Durant molt de temps defensor de l’ús de la tecnologia elèctrica en ral·licross, Ekstrom ha estat treballant més recentment com a ambaixador i conductor oficial de CUPRA i el seu cotxe de gira elèctrica Pure ETCR.

El dimarts provarà l’Audi S1 a Dalarna, Suècia.


«La meva prioritat més gran aquest cap de setmana és tenir tanta diversió com sigui possible», va dir als seus 42 anys.

«Però, és clar, el dia que no somio de guanyar és el dia que deixo de competir.

«L’objectiu és sempre un trofeu, però he de ser realista segons les condicions.

«Holjes sempre és especial, però enguany serà una cosa completament única sense els fans. És un sentiment estrany, però encara emocionant. «

El cap de JC Raceteknik Christoffersson diu que un dèficit pressupostari relacionat amb COVID-19 ha significat que Baumanis, que va ser anunciat com a pilot permanent al World RX, serà incapaç de competir la temporada completa.

«És trist que Janis no competís al Campionat del món sencer amb el KYB Team JC aquest any, i l’equip sencer havia esperat aquesta col·laboració», va dir Christoffersson.

«Però donada la situació al voltant de Covid-19, crec que tothom entén que alguna cosa així podria passar i espero que puguem reprendre la col·laboració amb ell.

«Des que tenim un Audi S1 EKS Supercar vacant per Holjes, vaig contactar amb Mattias.

«Mattias serà un valor afegit a l’equip de KYB JC. És un conductor amb molts trucs i consells i si hi ha algú que conegui aquests cotxes, és ell.

«Robin i nosaltres, com a equip, tindrem avantatge de tenir-lo amb nosaltres. «

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments