RAL·LICROSS: Emocionant victòria d’Ekstrom en la segona prova de Holjes

El campió mundial de Ral·licross Mattias Ekstrom destrona a Johan Kristoffersson en una lluita molt igualada per aconseguir la victòria en el segon dia a Holjes.

La parella sueca va intercanviar els temps més ràpids durant les sessions de classificació, el treball del campió de la WRX Ekstrom es va fer més difícil quan va ser vençut a les semifinals per la parella de l’equip de KYB Robin Larsson.

El campió europeu regnant Larsson va desafiar al pole starter Kristoffersson, però Ekstrom es va submergir directament a la volta joker obligatòria, perseguit per Kevin Hansen.

Larsson va atacar Kristoffersson a la primera volta, mentre Ekstrom va atrapar a Andreas Bakkerud, passant el GCK Renault Megane quan es va veure frenat per un problema mecànic.

Larsson immediatament va respondre a Ekstrom amb la joker lap, seguit de Timo Scheider. Larsson va tornar darrere d’Ekstrom, el doble campió de DTM, per perseguir Kristoffersson.

En una batalla èpica d’intercanvi de temps per dos dels pilots més reeixits de la història de la sèrie, Ekstrom inicialment va tancar la bretxa al líder del campionat, però Kristoffersson es va quedar amb la volta més ràpida de tot el cap de setmana.

Ekstrom es va col·locar al capdavant quan Kristoffersson va fer la seva joker lap.
Malgrat un intent del de Volkswagen a la curva final de la cursa, Ekstrom aconseguia la seva tercera victòria mundial RX al circuit de Holjes.

Kristoffersson va acabar segon en la pista, però va ser penalitzat amb 5 segons pel seu gran impuls a través de la secció joker, en la qual havia tocat dos marcadors de pista.

Això va elevar a Hansen, que havia superat a Larsson durant les últimes etapes de la cursa, al segon lloc.

Kristoffersson també hauria perdut en tercer lloc, però per cinc segons penal per Scheider, el que significa que el campió del DTM va romandre quart. Larsson es va mantenir en cinquena posició, amb Bakkerud més de 20 segons darrere en sisena.

Hansen va ser desqualificat més tard per la seva jugada inicial a Bakkerud.

Primera prova Projekt E

En el primer esdeveniment per a la nova categoria de suport tot-elèctric Projekt E, Ken Block va guanyar la final en una Ford Fiesta. Va derrotar Natalie Barratt i Hermann Naubauer, conduint cotxes similars.

El pilot del Citroen WRC Mads Ostberg es va veure obligat a perdre l’esdeveniment i el debut del Citroen C3 a causa de les restriccions de viatge relacionades amb el Coronavirus.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments