RAL·LICROSS: Kristoffersson pren el control guanyant la segona cursa del 2020 a Kouvola

Johan Kristoffersson va aconseguir la seva segona victòria en una setmana, guanyant la tercera ronda a Kouvola, Finlàndia, per davant de l’estrella local Juha Rytkonen.

Kristoffersson va dominar els entrenaments en la seva primera visita a la seu finlandesa, la doble prova introduïda en el calendari amb poca antelació per engreixar el nombre de rondes en el programa de RX.

Kristoffersson va guanyar tant la primera semifinal com la final amb relativa facilitat i va ampliar el seu marge a 16 punts al capdavant de la classificació de pilots, ajudat en part per la retirada de Mattias Ekstrom en les semifinals.

L’excampió Ekstrom començà des de la primera posició en la segona semifinal, però va caure al segon lloc al primer revolt darrere de Rytkonen, després es va veure frenat amb un problema en la segona volta.

Robin Larsson, company de l’equip KYB Ekstrom, també havia caigut als revolts inicials i, malgrat lluitar per recuperar terreny perdut, va patir una punxada en les etapes finals, mentre que Rytkonen va guanyar la cursa per unir-se a Kristoffersson en la primera fila per l’esdeveniment principal.

Mentre Kristoffersson va fer la millor sortida des de pole a la final, Timmy Hansen va tancar la porta a Niclas Gronholm a la primera corba, aquest últim va prendre la seva joker lap a la primera oportunitat.

El campió de DTM Timo Scheider va fer la seva tercera final consecutiva i va pressionar a Kevin Hansen en les primeres etapes de la cursa, però l’altre campió, Timmy, que va quedar tercer, va pujar al segon lloc quan Rytkonen va agafar la seva joker lap a la tercera volta.

Guiat per Toomas Heikkinen a la ràdio, la decisió d’enviar l’actual campió de Finlàndia Rytkonen a la joker lap a la tercera volta va ser la opció correcta, ja que va poder cobrir la posició.

Els llocs van romandre iguals fins a la volta final, quan Timmy Hansen es va quedar per davant de Gronholm després d’agafar la seva joker lap, cobrint l’interior a la corba final per assegurar el seu primer podi de la campanya.

Darrere de Gronholm, Scheider van passar per davant de Kevin Hansen per agafar el cinquè lloc. La més gran recompensa estava reservada per Rytkonen acabant segon entre els dos campions més recents de la sèrie en el seu debut.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments