TURISMES: El GT-CER arriba a l’equador de la temporada 2020

El Campionat d’Espanya de Resistència GT-CER ha celebrat aquest cap de setmana la tercera ronda de la temporada 2020, cita que ha marcat l’equador d’una molt interessant campanya i que a més ha significat el retorn del campionat de V-Line Org. al Circuit de Jerez-Ángel Nieto després de 5 anys d’absència. El cap de setmana ha viscut lluites trepidants que han fet vibrar l’asfalt amb els millors Turismes i GT del moment, participants distribuïts en totes les classes i divisions en joc. També ha estat present el Campionat d’Espanya de F4.

Tot el cap de setmana, incloent el Test Oficial del divendres 18, va estar marcat per unes condicions climàtiques molt canviants, on va haver-hi des de cels clars fins a pluges torrencials que van acompanyar algunes de les carreres. Encara així, res d’això va ser un impediment perquè la fam de victòria i les immenses ganes de passar-s’ho bé fossin el plat fort del meeting.

GT i TCR CER Spain: imparables batalles

El dissabte començava amb 4 tandes d’entrenaments lliures, seguides a primera hora de la tarda d’una comprimida Qualifying per a definir les graelles de sortida i, a últimes hores de la tarda, la primera autèntica carrera del meeting, la dels GT i TCR. En aquesta entrava victoriós Jurgen Smet i el seu Renault RS01 qui, després d’una espectacular demostració d’intencions, va travessar la meta amb una petita diferència sobre els seus principals rivals, la dupla formada per Francesc Gutiérrez-Josep Mayola (Ferrari 458), segons classificats. El banderer de Monlau Competició va arrencar la carrera des de la tercera posició de la graella, però el seu bon ritme i uns avançaments In extremis a Joan Vinyes-Jaume Font (Porsche 911 991 GT3 Cup), autors de la pole i líders d’una gran part de la carrera, li van permetre adjudicar-se el triomf. Vinyes-Font van ser els més ràpids en la C2.

Respecte a la C3, Rafael Villanueva-Jesús de Martín, pilotant el preciós Mercedes AMG GT4, es van emportar el gat a l’aigua sobre els francesos Gilles Cortuois-Patrick Brochier (Vortex Light).

En TCR les lluites no es van fer esperar a Jerez, amb precioses batalles que van ser les protagonistes d’aquesta categoria, sent Ferran Méndez el primer a creuar la bandera escacada, seguit del jove mundialista Mikel Azcona i el seu company Evgeni Leonov i Guillermo Aso, tots ells amb Cupra TCR.

La segona mànega es va disputar el diumenge, una carrera que va estar marcada pels constants canvis en la classificació, però que després de 48 minuts més una volta deixava com a vencedors absoluts a la dupla catalana Josep Mayola-Francesc Gutiérrez, que superaven per 15 segons a Jurgen Smet i per gairebé 44 segons a Joan Vinyes-Jaume Font, segon i tercer lloc, respectivament.

Font i Vinyes van tornar a ocupar el calaix més alt del podi en la C2, acompanyats per Antonio Sainero-Javier Morcillo (Porsche 911 991 GT3 Cup) en segona posició i Fernando Navarrete Sr.-Fernando Naverrete Jr. (Porsche 911 991 GT3 Cup), tercers. Nova victòria de Rafael Villanueva-Jesús de Martín en C3.

De cara als TCR, en la segona manga es van canviar els papers, sent Mikel Azcona-Evgeni Leonov els qui van sentenciar la carrera, deixant en segon lloc a Ferran Méndez. La tercera posició la hi va adjudicar David Cebrián (Cupra TCR DSG), campió TCR 2018, qui va venir acompanyat de Pedro Peña per a gaudir d’una merescuda volta al campionat.

Jerez també va suposar el debut a Espanya del nou Cupra Mk4 de l’equip PCR Sport, que va ser pilotat per José Manuel dels Miracles-Jaime Carbó, dupla que també es retroba amb el campionat després d’un any fora del GT-CER. L’equip Gibralfaro Competició també va debutar en el TCR CER Spain amb Javier Sánchez-Luis Barrios, als comandaments d’un Cupra TCR.

Emocionants Classes 1 i 2 CER

Els Turismes van fer de les seves una vegada més. Encara que amb un planter de vehicles menor que en altres ocasions, Jerez va ser l’escenari d’un espectacle de competició que no va deixar a ningú indiferent.

La llum verda a la jornada del diumenge va estar a càrrec de la primera carrera de les Classes 1 i 2 CER, amb una emocionant sortida llançada liderada per Isidro Callejas i el seu Peugeot 308 Cup que va marcar un excel·lent ritme que fins i tot va aconseguir mantenir el seu company Nico Abella, traduint-se en una merescuda victòria absoluta. Però no ho van tenir fàcil, perquè Álvaro Vela-Alejandro Cutillas (Peugeot 308 Cup) no van parar de donar guerra i trepitjar-li els talons, aconseguint una segona posició en travessar la línia de meta 8 segons després. Més enrere es classificava Juan Gómez (Opel Astra Cup).

Iván Velasco-Adrián García (Peugeot RCZ) van ser els més ràpids en la D3, mentre que la D4 va ser vedat tancat de Vicente Fernández, acompanyat en el podi pels francesos Jeremie Lesoudier-Ludovic Lesoudier i José Luis Cejudo-Marc Cejudo, en segona i tercera posició, tots ells pilotant muntures Renault Clio Cup IV. Juan Campos i el seu Renault Clio Cup III van protagonitzar la D5 sobre Pedro Herraiz-Javier Jiménez (Toyota Auris Cup) i Juan Campos –acompanyat de la dona Alba Camacho– en un Alfa Romeo 147 GTA Cup.

La guinda del pastís del meeting la va posar la segona i última màniga, carrera que posava punt i final a la cita de Jerez i que veia novament a Isidro Callejas-Nico Abella creuar primers la bandera a quadres. Els de Chefo Sport van estar en una constant lluita amb Gabriel Alonso-Igor Urien (Peugeot 308 Cup), els qui semblava que serien els guanyadors, però en els últims minuts Carrerons aconseguia avançar als seus companys d’equip per a així emportar-se el triomf.

Segona victòria d’Iván Velasco-Adrián García en D3. Jeremie Lesoudier-Ludovic Lesoudier van pujar al calaix més alt del podi en la D4, mentre que Juan Campos era novament vencedor de la D5.

Després de Jerez, els equips es prepararan de cara al que serà quart round de la temporada 2020, en el Circuit de Barcelona-Catalunya (14-15 de novembre), una intensa carrera de 2 hores que posarà a prova la veritable resistència de tots els pilots.