Més que una renovació el SEAT Ateca 2020

El primer SUV de la marca catalana, llançat el 2016 i que actualment és el tercer pilar de SEAT i un dels responsable del seu creixement, amb més de 300 mil unitats venudes des que va arribar al mercat. Així, aproximadament fa quatre anys després d’haver inaugurat la família SUV, que també inclou el més petit, Arona i el més gran, Tarraco, l’Ateca es modernitza, no només estèticament, sinó també pel que fa al contingut tecnològic, actualment aspectes més valorats pels clients.

Externament, l’Ateca ha canviat molt més del que sembla a primera vista, adoptant la nova reixa frontal de SEAT, ja present a la Tarraco i al nou Leon, però alhora aconseguint distanciar-se de tots dos, amb una personalitat molt pròpia, combinant el format SUV del seu germà gran amb l’estil més esportiu de la família compacta. A la part posterior, també es va redissenyar la il·luminació, que ara inclou intermitents dinàmics i la designació Ateca també copia l’estil de lletres adoptat per la quarta generació de Leon. El SUV compacte de SEAT ara és una mica més llarg a causa del nou disseny dels dos para-xocs. Un debut també és el nou nivell d’equips Xperience que eleva el caràcter aventurer d’Ateca, dirigit a famílies amb un estil de vida més actiu i que utilitza elements exclusius com ara aplicacions de color negre en para-xocs, motllures i proteccions laterals. i també els marcs de vidre amb acabat d’alumini.

Per als motors de gasolina, l’Ateca 2020 està disponible amb l’1.0 TSI 110 cavalls de potència, així com l’1.5 TSI 150 cavalls de potència, ara també disponible en associació amb la transmissió DSG. No obstant això, va ser amb aquest motor més potent que vam entrar en contacte amb el nou Ateca, associat a la caixa de canvis manual de sis velocitats. Pel que fa al dièsel, l’oferta es fa amb el 2.0 TDI, en dos nivells de potència, de 115 o 150 cavalls, el més potent dels quals també es pot associar a la caixa DSG i, en aquest cas, també a la tracció total 4Drive. Tant els motors TSI com TDI han vist reduïdes les seves emissions en aquesta actualització.

Quant a la connectivitat, Ateca ara disposa del darrer sistema d’entreteniment i entreteniment, amb una pantalla tàctil de 9,2 polzades, idèntica a la llançada pel nou Leon, a més de compatibilitat sense fils amb Android Auto i Apple Car Play i connectivitat. des de l’exterior amb SEAT Connect. El sistema de reconeixement de veu utilitza la frase anomenada «Hola Hola» i us permet interactuar amb la tecnologia a bord mitjançant un llenguatge natural. A l’interior, també és important esmentar l’actualització en termes de materials i acabats, com per exemple, als panells de les portes, i també destacar el nou volant que pot comptar amb la funció de calefacció, un luxe molt útil per afrontar climes més severos. Pel que fa als sistemes de suport a la conducció, SEAT va proporcionar a l’Ateca, per exemple, l’assistent de precol·lisió, el control de creuer adaptatiu i predictiu i fins i tot l’assistent de sortida d’aparcament.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments