FÓRMULA 1 EN CATALÀ: Crònica del GP de Rússia 2020: Les sortides coronen a Bottas

Bottas torna a guanyar.  Ja sabeu que les sortides solen ser part decisiva de les curses, però en aquest cas, unes proves de sortida abans de la cursa han decantat la balança entre els pilots de Mercedes. Per alguna raó, Lewis Hamilton ha fet unes proves de sortida fora del lloc habitual al final del carril de boxs, amb assegurances fins i tot dels seus enginyers, però els comissaris ja l’han investigat des de l’inici de la cursa i l’han sancionat amb sengles penalitzacions de 5 segons. En una cursa que els líders han fet a una sola aturada, els 10 segons d’espera al box han condemnat Hamilton i coronat Valtteri Bottas, que retalla a 44 punts l’avantatge del seu company.

És Rússia. Quan dic “és Rússia”, vull dir que no espereu focs artificials. El circuit de Sochi té l’habilitat de procurar curses força anònimes i la d’avui no ha estat cap excepció. Com és habitual en aquests grans premis, la principal excitació ha vingut a la sortida. Bottas ha arribat a posar-se al costat de Hamilton però no l’ha pogut avançar; darrere seu Max Verstappen agafava l’escapatòria de la corba 2 i havia de lluitar amb els Renault, i més enrere dos incidents han fet sortir el cotxe de seguretat.

El primer l’ha protagonitzat Carlos Sainz, que a l’intentar seguir Verstappen per l’escapatòria ha tocat el mur intern abandonant a l’instant. I el segon ha tingut com a protagonistes Charles Leclerc i Lance Stroll. El canadenc havia fet bona sortida i intentava avançar per fora al monegasc a la corba 4. La roda davantera esquerra del Ferrari ha tocar la darrera dreta del Racing Point, que ha fet una virolla contra el mur. Sainz i Stroll han set, de fet, els únics abandonaments de la cursa.

Segueix Llegint

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments