WRC: Mäkinen veu el canvi de Tänak a Hyundai com un repte personal

Tommi Mäkinen, director de l’equip Toyota, creu que el Campionat del món de ral·lis d’enguany podria haver estat avorrit si Ott Tänak s’hagués quedat amb l’equip després que el seu títol mundial.

Ningú ha superat a cap dels tres pilots de Toyota WRC aquesta temporada, amb el campió regnant a Hyundai Motorsport el més proper a aquesta gesta per igualar els punts del novell Kalle Rovanperä.

La sortida de Tänak va ser una sorpresa després que l’estonià finalment trenqués el domini de Sébastien Ogier en la lluita per la corona del WRC, però va tenir sentit per Mäkinen, que va guanyar el títol del WRC quatre vegades amb Mitsubishi abans de marxar a Subaru el 2002 a la recerca d’un nou desafiament.

«Quan vaig parlar amb Ott Tänak [últim any], Ott va esmentar que li agradaria veure altres equips. Vaig dir obertament i amistosament que recordo de quan era allà pilotant, sempre pensava i mirava cap a on anar»

«És la seva vida. I una carrera normalment no és tan llarga. I, per descomptat, si vols anar a algun lloc, fes-ho.

«Si mires el nostre equip actual, tenim un equip fort encara que perdem el campió del món regnant. Encara estem davant d’ell [ara], i el joc està molt interessant.

“ Diria que si Ott pogués continuar amb nosaltres, podria haver estat més avorrit, bàsicament”.

Mäkinen creu que el canvi de Tänak a Hyundai no és un projecte per aconseguir l’èxit immediatament, sinó d’un nou repte a llarg termini.

«Un cotxe nou és un repte, i hi ha… nous reptes per a molts pilots diferents [aquest any]. És bàsicament molt entusiasta i positiu, i molts pilots s’enfronten a nous reptes i sempre hi ha alguna cosa a aprendre.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments