FÓRMULA 1: Honda abandonarà el campionat a finals de 2021

Red Bull i AlphaTauri estan a la recerca d’un nou proveïdor de la unitat de potència després de l’anunci de que Honda es retirarà de la Fórmula 1 a finals de 2021.

El fabricant de motors japonès va tornar al campionat el 2015 amb McLaren, inspirat per la nova generació d’unitats de potència que es van centrar en la tecnologia híbrida i de recuperació d’energia.

Van patir una associació difícil i infructuosa, que va culminar amb la seva divisió i Honda va unir forces amb el Toro Rosso per al 2018, abans d’acceptar Red Bull com a equip l’any següent.

A través dels dos equips, han aconseguit cinc victòries fins a la data en la seva associació de dos anys i mig amb la família Red Bull.

No obstant això, Honda ha decidit no continuar més enllà de la seva disposició actual amb Red Bull i AlphaTauri, que existeix fins a finals de l’any següent.

Això deixarà la Fórmula 1 amb tres proveïdors d’unitats elèctriques: Mercedes, Ferrari i Renault. D’acord amb les normes actuals, Renault es veuria obligada a subministrar motors a Red Bull i AlphaTauri, ja que actualment tenen menys clients, tret que els equips poguessin convèncer Mercedes o Ferrari per proporcionar una oferta.

Red Bull, en nom del seu equip i AlphaTauri, s’ha compromès recentment amb el nou Acord de Concòrdia, que els uneix al campionat fins a finals de 2025.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments