El primer SUV 100% elèctric de Volkswagen és l’ID4

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
  • Basat en la plataforma MEB, l’ID.4 és el primer SUV de la marca totalment elèctric i amb un balanç d’emissions neutre
  • Proporcions robustes, dimensions generoses i línies extremadament modernes i fluides, amb una excel·lent aerodinàmica
  • Una àmplia gamma de motoritzacions que permeten aconseguir autonomies de fins a 522 km i lliuren una potència entre 109 i 225 kW
  • Sistemes avançats i tecnologia intuïtiva, que inclouen pantalla tàctil, control per veu i el nou ID.Light
  • La connectivitat d’última generació ve amb descàrrega remota d’actualitzacions i accés als serveis online We Connect Start

L’ID.4 arribarà inicialment al mercat amb dues edicions especials de llançament, l’ID.4 1st amb un preu de 45.485 € i l’acabat superior ID.4 1st Max amb un preu de 55.145€

L’ofensiva elèctrica de Volkswagen continua prenent velocitat. Després del llançament del ID.3, a la fi d’enguany arriba l’ID.4. Igual que el seu germà menor, el primer SUV 100% elèctric de la marca Volkswagen està basat en plataforma modular de propulsió elèctrica (MEB) del Grup Volkswagen, i combina els avantatges de la nova arquitectura elèctrica amb les d’un SUV. Proporcions robustes i dimensions generoses es donen la mà amb unes línies extremadament modernes i fluides, característiques de la nova era de la mobilitat individual. Aquestes li confereixen, a més, una aerodinàmica excepcional gràcies a la qual, juntament amb una àmplia gamma de motors elèctrics d’entre 109 i 225 kW de potència, li permeten aconseguir autonomies de fins a 522 km en cicle WLTP. Gràcies a la seva nova arquitectura, l’ID.4 incorpora tecnologia i sistemes avançats amb controls intuïtius, així com connectivitat d’última generació que ve amb descàrrega remota d’actualitzacions i accés als serveis online We Connect Start. Tot això sense generar emissions de cap mena: el primer SUV elèctric de Volkswagen es produeix amb un balanç neutre en carboni, garantint la màxima protecció del medi ambient. L’ID.4 arribarà inicialment al mercat amb dues edicions especials de llançament: l’ID.4 1st i l’acabat superior ID.4 1st Max.

ID.4

L’exterior del nou ID.4 presenta les característiques pròpies d’un SUV elèctric. El vehicle ofereix alhora un aspecte robust i línies fluides, elegants, inspirades en les formes de la naturalesa, que reprenen el disseny extremadament modern de la família elèctrica ID. El resultat és un vehicle lleugerament més baix que un SUV convencional, però la carrosseria del qual ofereix una aerodinàmica excepcional, amb un coeficient aerodinàmic de 0,28. Així mateix, la llum juga un paper important: destaquen especialment els grans fars davanters amb tecnologia LED de sèrie, que dominen el frontal del SUV elèctric. L’ID.4 1st Max s’equipa amb fars matricials intel·ligents IQ.Light amb activació automàtica de la llum d’encreuament i funció de benvinguda. Els grups òptics posteriors també són LED i estan connectats per una fina línia de llum vermella. L’acabat superior incorpora, a més, intermitents dinàmics. Les grans llandes aliatge lleuger “Drammen” i “Narvik”, de 20 i 21 polzades respectivament, ressalten el caràcter esportiu i tot terreny del vehicle. Tots dos models s’ofereixen amb una selecció de quatre colors metal·litzats per a la carrosseria: Blanco Glacial, Groc Mel, Gris Manganès i Blau Dusk.

ID.4

L’ID.4, gràcies a l’àmplia distància entre eixos de 2.766 mm, disposa d’una llarga batalla de dimensions generoses que es reflecteixen en un interior excepcionalment espaiós. Amb 4.584 mm de llarg i 1.852 mm d’ample, l’interior del SUV elèctric ofereix una amplitud comparable a la d’un SUV convencional del segment superior, així com un maleter de 543 litres amb els seients en posició vertical. L’interior del ID.4 adopta la mateixa filosofia de disseny que l’ID.3, amb una consola central amb pantalla tàctil elevada, un panell d’instruments digitals i un disseny minimalista, que reforça la sensació d’espaiositat de l’habitacle. Els acabats de color marró Florència i els seients calefactables entapissats amb una combinació de ArtVelours i tela creen un ambient acollidor, mentre que el sostre solar panoràmic (disponible en la versió 1st Max), que ocupa gairebé tot el sostre, contribueix a realçar l’amplitud de l’habitacle. L’acabat superior ve també amb seients Ergo Activi amb regulació elèctrica i funció de memòria. El volant multifunció en cuir calefactable disposa de controls tàctils. No obstant això, l’element més innovador de l’interior és l’ID.Light. D’acord amb la importància de la llum en el disseny del ID.4, el vehicle és ara capaç de comunicar-se amb el conductor mitjançant una línia lluminosa que recorre el quadre de comandament, i que transmet informació de manera visual i intuïtiva, per a indicar que el fre de mà està activat, que hi ha una crida entrant o que les bateries del cotxe estan sent carregades.

Més motoritzacions

En el futur, l’ID.4 estarà disponible amb cinc motors elèctrics de potència variable. Tant l’ID.4 1st com l’ID.4 1st Max, els dos models d’edició especial de llançament, munten un motor de 150 kW (204 CV) de potència, amb una velocitat punta de 160 km/h i una acceleració de 0 a 100 km/h en 8,5 segons. El seu bateria de 77 kWh els permet aconseguir una autonomia de 522 km en cicle WLTP. La resta de la gamma es posarà a la disposició dels clients durant els pròxims mesos i ofereix dos propulsors de 109 i 125 kW amb bateria de 52 kWh, que permetran al vehicle recórrer fins a 340 km abans d’haver de parar a recarregar els seus bateries, així com del motor elèctric més potent de la gamma, que lliura 225 kW i es combina amb una bateria de 77 kWh. La disposició de les bateries en la part inferior del vehicle rebaixa el centre de gravetat i augmenta l’estabilitat durant la conducció.

ID.4

A l’avantguarda de la seguretat

Gràcies a la innovadora plataforma MEB, l’ID.4 equipa una de les gammes més completes i avançades de sistemes de seguretat i assistència. Amb la seva ajuda, el SUV elèctric ofereix una experiència de conducció que, a més de sostenible, és segura, dinàmica i còmoda: l’ID.4 1st ve amb Control de Creuer Adaptatiu (ACC), Front Assist amb detecció de vianants, Lane Assist, Light Assist, cambra posterior Rear View i assistent d’estacionament Park Pilot, a més de funcions de control de fatiga, reconeixement de senyals viaris i control de pressió en els pneumàtics. La variant 1st Max també incorpora l’assistent de conducció Travel Assist, l’assistent de canvi de carril Side Assist, sistema de visió perifèrica Area View i suspensió adaptativa DCC amb selector de maneres de conducció. Un dels equipaments més emocionants és el head-up display amb realitat augmentada, disponible amb el 1st Max, que projecta informació rellevant sobre la navegació, els sistemes actius o la velocitat sobre el parabrisa, o directament sobre la calçada. Finalment, totes dues variants compten amb el sistema d’aire condicionat Air Care Climatronic i sistema d’arrencada sense clau, que fan que la conducció sigui fins i tot més còmoda.

ID.4

La connectivitat del ID.4 també ha estat pensada amb una arquitectura completament nova. Igual que el seu germà menor, l’ID.3, el SUV elèctric disposa de la innovadora tecnologia Car2X, que li permet comunicar-se amb altres vehicles i amb la infraestructura viària, permetent-li anticipar-se a situacions de trànsit complicades i/o perilloses, i adaptar la navegació en conseqüència. Les dues variants s’equipen amb un navegador Discover Pro, amb una pantalla de 10 polzades en l’ID.4 1st i una pantalla de 12 polzades amb l’acabat superior. El sistema de infoentretent amb receptor de ràdio digital DAB+ i App Connect (amb funció sense fil per a dispositius Apple). A través del sistema de navegació, el conductor té accés als serveis online We Connect Start. D’aquesta manera, a més de poder accedir a l’ecosistema digital de Volkswagen, el vehicle també pot descarregar actualitzacions remotament amb les últimes novetats disponibles, a través de l’app We Connect ID. El sistema de infoentretenimiento de tots dos models compta amb control per veu.

Les edicions especials de llançament del SUV Volkswagen ID.4 ja estan disponibles a Espanya a partir de 45.485 euros PVP.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments