Renault té una nova eVision

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

En les últimes hores el fabricant d’automòbils Renault ha presentat les seves novetats en vehicles elèctrics de cara als propers mesos. D’una banda hem vist el nou Dacia Spring, que apunta a ser el cotxe elèctric “més barat d’Europa”. Per l’altra, han presentat Renault Mégane eVision, el concepte de vehicle elèctric amb la nova plataforma elèctrica CMF-EV i que servirà de base per a un cotxe de producció en massa el proper any.

El Mégane eVision és de moment un concepte que deixa veure quina és la idea per a la producció d’un model final. Segons Luca de Meo, cap de Renault, pot ser que el cotxe es vegi molt futurista, però és “95% com es veurà l’automòbil de producció” final. El seu estil recorda en certa manera a el Renault Morphoz i també al Nissan Ariya, amb el qual comparteix plataforma per l’aliança entre Nissan i Renault.

Renault Mégane eVision

El cotxe en si és una barreja de conceptes SUV, urbans i cupès. Té un total de 4,2 metres de llarg, 1,8 metres d’ample i 1,5 metres d’alt. La distància entre eixos és de 2,7 metres i el seu pes de 1.650 quilograms.

Renault encara no ha mostrat imatges de l’interior del Mégane eVision, tot i que indiquen que és espaiós. També diu que podem esperar un panell d’instruments fi i elegant. Això no obstant no soluciona tot just dubtes que puguin sorgir, haurem d’esperar a veure-ho en imatges reals o directament veure com és l’interior d’un model de producció. Un altre aspecte important en aquest sentit és la integració que pugui tenir amb serveis externs o les funcions d’autonomia que porti.

450 km d’autonomia i de 0 a 100 km / h en 8 segons

El Mégane eVision porta la plataforma totalment elèctrica CMF-EV. Amb ella incorpora una bateria de 60 kWh que ofereix una autonomia de 450 km a WLTP. Diuen que hi ha possibilitats d’aconseguir un rang més alt en el futur, segurament modificant detalls del cotxe en si o el mateix motor. La bateria en si disposa de càrrega ràpida fins a 130 kW.

Si ens anem al motor, té una potència de 160 kW i transmissió 4×2. Amb aquesta potència arriba a una acceleració de 0 a 100 km / h en 8 segons, encara que no han volgut indicar quin és la seva velocitat màxima.

Renault Mégane eVision

La versió de producció del Mégane eVision es donarà a conèixer el proper any, en algun moment abans que es posi a la venda durant 2021. Caldrà veure com és la versió final i en quines versions arriba. El més probable és que tinguem diverses mides de bateria final o una versió 4×4 també. Ho sabrem en uns mesos, així com el seu preu final i disponibilitat.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments