RAL·LIS : Hyundai presenta el seu Rally2

  • Hyundai Motorsport Customer Racing ha revelat l’i20 N Rally2, el nou cotxe de ral·li dissenyat per a equips i pilots de ral·lis internacionals, nacionals i regionals.
  • Es basa en el nou i20 N de carretera, que inclou molts elements inspirats en el món del motoresport com a part de la identitat de Hyundai N.
  • L’i20 N Rally2 representa una millora sobre l’i20 R5 en totes les àrees del cotxe, reflectint el creixement del departament de competició de clients des de la seva fundació 2015.

Hyundai Motorsport Customer Racing ha revelat l’i20 N Rally2, un cotxe de ral·li totalment nou destinat a equips i pilots privats.

El nou cotxe segueix el Hyundai i20 R5 amb el qual Hyundai Motorsport va entrar al Customer Racing a finals de 2015. L’i20 N Rally2 es basa en l’experiència adquirida pel departament durant els últims cinc anys per proporcionar un cotxe millorat de tots els aspectes.

El cotxe està basat en una base sòlida del nou xassís de l’i20 N. L’i20 N Rally2 es basa en l’aspecte dinàmic del cotxe de carretera – part de la nova identitat de l’esportiu – que inclou diversos elements inspirats en el món dels motoresport.

Tot i que la caixa de canvis seqüencial de cinc velocitats de l’i20 R5 segueix sent la transmissió per al nou disseny gairebé totes les altres parts, incloent el motor turboalimentat d’1,6 litres, del i20 N Rally2 és nou – el resultat d’un procés de disseny iniciat al gener de 2020. L’obra ha estat completada per un grup especialitzat de dissenyadors i enginyers, tenint en compte els cinc anys d’experiència amb el projecte i20 R5. En fer-ho, han pogut aprofitar el fantàstic creixement de Hyundai Motorsport Customer Racing des del llançament inicial de l’i20 R5, durant el qual el departament ha passat d’un grapat de persones a un equip de 60.

Aquest creixement s’ha reflectit en el desenvolupament de l’i20 R5. El treball constant dels enginyers de desenvolupament ha proporcionat diverses actualitzacions al cotxe original durant les últimes temporades, el que ha donat lloc a un millor maneig i rendiment. La introducció de l’i20 N Rally2 treballa sobre aquestes millores, mentre que el canvi a un nou xassís permet un gran pas endavant en gairebé tots els aspectes del disseny del cotxe.

Els nous components de suspensió i amortidors donen al cotxe característiques més fàcils de conduir en totes les superfícies. Això és vital en la categoria Rally2, que és la base per a nombrosos campionats nacionals i regionals, així com per a les categories WRC 2 i WRC 3, i són els cotxes d’elecció tant per a pilots professionals com per a pilots que competeixen purament per plaer.


El nou cotxe tindrà com a objectiu continuar l’èxit de l’i20 R5, que ha guanyat nombrosos títols amb clients, inclosos els títols nacionals a Espanya, Portugal i Polònia des del seu debut a finals de 2016. Els equips amb l’I20 R5 continuaran gaudint del mateix alt nivell de suport, ininterrompudament pel desenvolupament del nou cotxe.

Un extens programa de proves per a l’i20 N Rally2 començarà a finals d’aquest mes, amb els primers lliuraments als clients i l’homologació final programada per a l’estiu 2021.

El Hyundai Motorsport Team Director Andrea Adamo va dir:

«El Hyundai i20 R5 va ser el primer cotxe de Hyundai Motorsport Customer Racing, i el nou i20 N Rally2 mostra el lluny que hem arribat en els cinc anys des de la fundació del departament. Cada àrea del nou cotxe és una millora sobre l’original gràcies al treball de disseny completat pel nostre equip de dissenyadors i enginyers. Ara ens centrem en provar el cotxe per desenvolupar cada aspecte del disseny per millorar tant el rendiment com la fiabilitat, al mateix temps que garantim que el maneig permet a tots i cadascun dels nostres clients aconseguir els millors resultats possibles quan puguin començar a competir amb l’i20 N Rally2 l’any que ve.”

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments