FÓRMULA 1: Hamilton marca la diferència per aconseguir la Pole al GP de Portugal 2020

Lewis Hamilton va rubricar la pole position del GP de Portugal de Fórmula 1. L’home de Mercedes va dictar la seva llei en els darrers moments de la classificació a l’Autódromo Internacional do Algarve, just per davant de Valtteri Bottas. Max Verstappen (Red Bull) sortirà tercer.

La primera sessió va començar mitja hora tard a causa de les reparacions de les vies. Hamilton va liderar aquesta primera sessió 0,051 segons per davant de Verstappen, que va aconseguir dividir els Mercedes després que Bottas també estigués entre els primers. Per darrera Nicholas Latifi (Williams) mai va estar en condicions de lluitar per la classificació acabant en el 20è lloc. George Russell va relegar Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) per 0,270 s. Antonio Giovinazzi va ser 17è, igual que els Haas de Romain Grosjean i Kevin Magnussen.

Després del descans habitual va començar la Q2. Bottas va començar a liderar per davant de Sergio Pérez (Racing Point). Hamilton va situar-se en segon lloc. Sebastian Vettel (Ferrari) volia escapar dels 5 eliminats següents, igual que Russell. A cinc minuts del final hi havia Esteban Ocon (Renault), Lance Stroll (Racing Point) i Daniil Kvyat (AlphaTauri). En els darrers moments, Daniel Ricciardo (Renault) va perdre el control del Renault i no hi va haver canvis en els llocs d’eliminació, excepte que Russell va pujar al 14è per davant de Vettel.

La Q3 començava amb Bottas posant-se per davant d’Hamilton en els primers intents. Els dos estaven separats per 0,047 segons. Verstappen va fer el millor primer sector, però va quedar tercer, amb Charles Leclerc (Scuderia Ferrari) quart. Hamilton encara va agafar el relleu més tard, però en la seva última volta Bottas va ser encara més ràpid i aconseguia el primer lloc per 0.180.

Verstappen va quedar segon, però Hamilton tenia altres plans i va aconseguir la pole position amb un temps de 1’16.652. Va superar Bottas per 0,102 segons. Verstappen va ser tercer, amb Leclerc quart i Pérez cinquè. Alexander Albon (Red Bull) va signar la sisena posició per davant del McLaren de Carlos Sainz i Lando Norris. Pierre Gasly (AlphaTauri) va ser novè, amb Ricciardo desè. Els danys soferts pel Renault al final de la Q2 van evitar que sortís.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments