CERA: Suárez, profeta a la seva terra. Victòria al Ral·li Princesa d’Astúries 2020

Primera victòria en el CERA Terra Mundis (Campionat d’Espanya de Rallyes d’Asfalt) 2020 per a l’asturià i el seu navegant, Alberto Iglesias, triomfadors de la tercera cita del calendari, on han dominat de principi a fi, anotant-se set de les vuit especials disputades, entre elles el TC Plus, on s’han adjudicat una bonificació extra de 3 punts.

El pilot del Recalvi Team, vencedor per tercer any consecutiu del Ral·li Blendio Princesa d’Astúries, se situa ara, abans del Rallye La Núcia Mediterrani-Trofeu Costa Blanca, en segona posició del CERA, a esquena dels vigents campions, Pepe López i Borja Rozada, segons classificats al volant del Citroen C3 R5 amb el qual van guanyar les dues primeres proves del certamen: el Ral·lis Orense Termal i el Ral·li de Ferrol – Suzuki.

Iván Ares i el copilot que s’ha pujat in extremis a la seva dreta aquest cap de setmana, José Antonio Pintor, han lluitat fins a l’últim quilòmetre enfront del duet madrileny, anotant-se el millor registre de l’última especial amb el seu Hyundai i20 R5, però els han faltat finalment 4.9 segons per a poder arrabassar la segona plaça al binomi del Citroen Rallye Team.

Els campions de l’ERC3 Júnior i ERC3, Efren Llarena i Sara Fernández, han saldat el seu debut en el CERA al volant del Citroen C3 R5 amb el qual estan disputant enguany l’ERC1 Júnior com a quarts classificats, seguits per Surhayen Pemía i Eduardo González.

Javier Pardo i Adrián Pérez, únics representants de l’equip oficial Suzuki en aquesta prova, s’han reposat d’una prematura punxada per a acabar aconseguint la setena posició a bord del Suzuki Swift RAL·LI S, entremig dels locals Oscar Palacio-Enrique Velasco, sisens amb el seu nou Ford Festa R5 MkII, i Alejandro Cachón-Alejandro López, dobles vencedors de la Beca Júnior R2 i la Peugeot Ral·li Cup Ibèrica, present per primera vegada enguany al CERA.

Jorge Cagiao i Amelia Blanco han encadenat el seu tercer triomf consecutiu dins del nou Clio Trophy Spain, que s’ha sumat ja aquest cap de setmana al CERA. Adrián León i Sergio Herráez han rubricat la seva primera victòria en la monomarca d’iniciació que organitza també Renault España, la Sandero Cup.

Les restriccions aplicades aquest cap de setmana pel Govern del Principat d’Astúries per a frenar l’avanç de la pandèmia han obligat a celebrar sense públic aquesta 5a edició del Ral·li Blendio Princesa d’Astúries, que s’ha pogut seguir en directe durant tres especials a través del streaming oficial de la RFEDA.

CLASSIFICACIÓ 57 RAL·LI BLENDIO PRINCESA D’ASTÚRIES:

  1. José Antonio Suárez / Alberto Iglesias (Skoda Fabia R5), 1:14:02.6
  2. Pepe López / Borja Rozada (Citroén C3 R5), a 52.6
  3. Iván Ares / José Antonio Pintor (Hyundai i20 R5), a 57.5
  4. Efrén Llarena / Sara Fernández (Citroén C3 R5), a 2:09.4
  5. Surhayen Pernía / Eduardo González (Hyundai i20 R5), a 2:40.6

CLASSIFICACIÓ PILOTS CERA 2020:

  1. Pepe López, 108 punts
  2. José Antonio Suárez, 95 punts
  3. Iván Ares, 87 punts
  4. Alberto Monarri, 51 puntss
  5. Javier Pardo, 43 punts

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments