FÓRMULA 1 EN CATALÀ: Crònica GP de Portugal: Hamilton es diverteix a la muntanya russa

La Fórmula 1 ha tornat a Portugal després de 24 anys d’absència. No ho ha fet en el mític traçat d’Estoril, sinó al modern i desnivellat circuit de Portimao enfront a ni més ni menys que 27.500 espectadors. La cursa se l’ha endut un dia més Lewis Hamilton per davant de Bottas i Verstappen. Amb aquesta victòria Hamilton es converteix en el pilot amb més triomfs de l’historia de la Fórmula 1 per davant de Schumacher, Vettel, Prost i Senna.

Primera volta vibrant. El Gran Premi ha començat amb Hamilton mantenint la primera posició al arribar al revolt de final de recta. Al darrere, Verstappen semblava que avançava a Bottas, però el finlandès ha apurat més la frenada i ha recuperat la posició. Pocs metres després, quan Pérez intentava avançar a Verstappen, els dos s’han tocat i el mexicà ha trompejat baixant fins l’última posició. Encara a la primera volta, quan els pilots han arribat a la meitat del circuit, s’han trobat amb una lleugera pluja que ha reduït els nivells d’adherència de l’asfalt. Aquest fet l’ha aprofitat un brillant Carlos Sainz que havia protagonitzat una fantàstica sortida remuntant de la setena a la quarta posició. El madrileny, no s’ha quedat aquí sinó que ha atacat primer a Verstappen i després a Hamilton, culminant ambdós avançaments abans de finalitzar la primera volta. El “subidón” de Sainz no s’ha acabat aquí i a la 2a volta ha aconseguit avançar al líder Bottas al sortir del revolt més lent del traçat portuguès. Menció especial mereix Kimi Raikkonen. El veterà finlandès ha remuntat de la setzena a la sisena posició amb gran habilitat aprofitant l’avantatge dels pneumàtics tous. 

CONTINUAR LLEGINT: CLICA AQUÍ

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share