FÓRMULA 1 EN CATALÀ: Crònica del Gran Premi de l’Emilia Romagna. Un altre de Hamilton al calaix

Després de molts anys, hem tingut el plaer de tornar a l’Enzo e Dino Ferrari d’Imola, òn les característiques del circuit, unides a l’arquitectura dels F1 actuals no augurava res de bo. Ja va avisar Hamilton de que la cursa seria una processó, i no s’ha equivocat. Malgrat a la sortida Verstappen avança a Hamilton i Bottas es situa primer, ja veiem com la cursa s’estira, i es comença a formar una línia recta que serà la tònica habitual gairebé tota la cursa malgrat algunes anecdotes inicials, com que Stroll toca a Ocón, trenca el frontal i es veu obligat a aturar-se a boxes; es en aquest inici de cursa on també Verstappen toca a Magnussen a La Tosa, i fa una virolla.A la volta 5, Bottas va primer, amb 1,4 segons d’avantatge sobre Verstappen i darrera seu Hamilton i Ricciardo.Una volta més tard, Sainz inicia un valent atac sobre Norris, i s’en surt, en un dels pocs avançaments que hem vist avui a la processó italiana.

A la volta 9, i quan feia una cursa molt bona, avisen per ràdio a Gasly que cal retirar el cotxe de la cursa per un «problema terminal».Davant la gravetat de l’afirmació, el pilot francés s’atura a boxes deseguida, i deixa la cursa. En aquell moment, Giovinazzi fa la seva aturada a boxes, de les moltes que vindràn després, tard, però moltes de cop, com ja veurem.En aquest moment de la cursa, es evident que Bottas fa un tap; la discussió es si ho fa expressament, o degut a algún problema. A la fi de la cursa sabrem que es degut a que el motiu es que duú enganxat un troç d’aleró del cotxe de Vettel, i això afecta el rendiment del seu fons pla. 

Per continuar llegint la crònica: Clica aquí

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments