WTCR: Cap de setmana molt intens a Alcañiz

Mikel Azcona va aconseguir una victòria a casa en el WTCR – FIA World Touring Car Cup, triomfant a la primera edició de la WTCR Race of Spain en el seu CUPRA Leon Competición.

La primera victòria d’Azcona en el WTCR de 2020 a la Cursa 2 a MotorLand Aragón va ser també una primera victòria per al nou CUPRA i una primera a nivell mundial per al seu equip hongarès de Zengő Motorsport en els últims cinc anys.

Però també hi havia moltes raons per a la celebració a l’equip Mulsanne i Cyan Performance Lynk & Co després que Jean-Karl Vernay i Thed Björk guanyaren els dos equips en la cursa 1 i la cursa 3 respectivament. Com Azcona, Vernay i Björk no havien triomfat en el WTCR aquesta temporada i les seves victòries també eren molt merescudes.

Els tres guanyadors d’aquest cap de setmana es troben entre els 11 pilots que segueixen en disputa matemàtica pel títol de la WTCR de 2020, que es decidirà quan la sèrie torni a MotorLand Aragó 13-15 de novembre.

Malgrat un cap de setmana fora de la forma habitual en el seu Cyan Racing Lynk & Co 03 TCR, Yann Ehrlacher va aconseguir estendre el seu avantatge a la part superior de la taula a 27 punts sobre Esteban Guerrieri després que l’argentí tampoc va poder aconseguir les millors puntuacions en el seu Honda Civic Type R TCR.

Gilles Magnus és el guanyador provisional del primer títol de Rookie WTCR després d’un altre cap de setmana fort del pilot de l’equip nacional RACB. El belga també va recollir el trofeu TAG Heuer Best Lap.

Santiago Urrutia de l’Uruguai va lliurar el seu millor cap de setmana de la temporada del que portem fins ara amb podis en les tres curses per Cyan Performance Lynk & Co i va guanyar el premi de pilot més valuós per haver aconseguit més punts que qualsevol altre pilot. En la seva primera temporada al WTCR, Urrutia va ser segon a la Cursa 1 i tercer a la Cursa 2 i segon en la Cursa 3 al darrere del company d’equip Björk.

Tot i que no va poder repetir la seva victòria a la cursa 1 en el segon i tercer intents, Vernay continua liderant el Trofeu WTCR per a l’equip Mulsanne. El francès no va poder acabar la carrera 2 després d’un incident, però va completar el seu cap de setmana amb el sisè lloc a la cursa 3 a bord del seu Alfa Romeo Giulietta Veloce de Romeo Ferraris. Vernay no havia guanyat en el WTCR des de Macau el 2018, mentre que l’últim triomf de l’equip Mulsanne a la sèrie es remunta a Eslovàquia el 2019.

L’èxit de la cursa 2 de Azcona va seguir el seu quart lloc a la cursa 1, que va completar per davant dels Hyundai de Gabriele Tarquini i Norbert Michelisz. L’hongarès Michelisz va començar la cursa 1 en la Pole Position, però un començament lent i una virolla al primer revolt va acabar amb les seves esperances. Mentre que el cap de setmana de Michelisz era frustrant, Tarquini va quedar tercer a la Cursa 3 darrere de Björk i Urrutia.

Nathanaël Berthon va ser quart a la cursa 2 i 3 pel Comtoyou DHL Team Audi Sport, mentre que Nicolas Baert, 19, es va unir al seu pare Jean-Michel Baert com a comodí per a l’esdeveniment MotorLand Aragó i va impressionar amb l’onzena posició en la tercera cursa en el seu debut en el WTCR.

Josh Files, el campió d’Europa TCR de 2019, també va impressionar en el seu debut al WTCR, quedant vuitè a la Cursa 3 per Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team.