FÓRMULA 1: El format de dos dies fa dubtar en termes comercials als equips

Els equips de Fórmula 1 es divideixen en si els formats de cap de setmana de cursa de dos dies s’han de seguir en el futur després del seu judici pel Grand Prix d’Emília-Romagna.

La F1 va condensar el cap de setmana de cursa a Imola en només dos dies de cursa per alleujar la pressió logística després del Gran Premi de Portugal una setmana abans.

També va actuar com a prova d’un possible canvi de format que s’ha suggerit per al futur, reduint la quantitat d’entrenaments donada als equips i limitant el temps total invertit en el circuit.

Els pilots van rebre una única sessió de pràctica de 90 minuts el dissabte al matí abans de la qualificació, marcant una reducció significativa de les quatre hores de pràctica existents que s’ofereixen actualment.

L’opinió dels equips


L’opinió dividida al llarg del paddock, amb el director de l’equip de Racing Point Otmar Szafnauer dient que el format no era la Fórmula 1.

Szafnauer creia que els equips més grans amb més recursos encara conservaven un avantatge, fins i tot si no podien treballar sobre les seves dades normalment recollides els divendres.

El cap de Williams, Dave Robson, va considerar que no seria «massa difícil» que els equips s’ajustessin a la reducció de temps, ja que tots s’enfrontarien a una proposta similar, però va dir que els enginyers estarien ansiosos de mantenir el temps de pista tant com fos possible.

El director de l’equip de McLaren Andreas Seidl va donar la benvinguda al desafiament addicional del format de dos dies, però va qüestionar l’impacte comercial de reduir l’acció en la pista.

Toto Wolff es va fer ressò dels pensaments de Seidl, dient que mentre que el seu equip Mercedes es va mostrar més adaptable amb un límit de funcionament, el format no pot funcionar comercialment per a tots els circuits.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments