Tesla és el primer fabricant en oferir el català als seus cotxes

Tesla s’ha convertit en el primer fabricant en oferir el català als seus cotxes. La noticia ha saltat després de que alguns usuaris hagin actualitzat el sistema a la darrera versió de software, denominada 10.2, i s’hagin trobat els diferents menús i pantalles en la llengua de Pompeu Fabra i Jacint Verdaguer. No obstant, pel que fa a les indicacions del navegador o al sistema de reconeixement de veu de moment ens haurem de conformar en alguna altra llengua ja que el català no està disponible.

El periodista Albert Cuesta afirma al seu blog que tant la filial espanyola com la seu europea de Tesla asseguren que el català no està disponible als seus cotxes, fet que contradiu la experiència dels usuaris que ja han pogut activar aquesta opció. El fet de que el català sigui la única llengua co-oficial de l’estat espanyol disponible als Tesla també podria indicar que es tracta d’una actualització pensada pel mercat andorrà, on la llengua oficial sí és el català. Sembla ser, doncs, que aquesta nova funcionalitat podria provenir directament de la seu californiana.

No deixa de resultar curiós que un fabricant dels Estats Units amb un una quota de mercat relativament discreta a Europa — i més baixa encara a casa nostra — pugui oferir aquesta opció mentre altres fabricants ben implantats a Catalunya, amb fàbriques i líders del mercat en determinants segments, segueixin afirmant que la inclusió del català no és rendible. Com ha demostrat la marca creada per Elon Musk, tot és qüestió de voluntat.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments