FÓRMULA 1: Russell a Mercedes, Aitken a Williams

George Russell substituirà Lewis Hamilton a Mercedes, almenys pel Gran Premi de Sakhir, que tindrà lloc el cap de setmana vinent, en un acord que es podria estendre fins al Gran Premi d’Abu Dhabi si Hamilton no pot tornar. Com se sap, el britànic va donar positiu a Covid-19 i es troba en quarantena.

Mercedes i Williams van tancar un acord per al traspàs del pilot anglès a Mercedes. Recordem que Russell forma part del programa júnior Mercedes des de finals del 2016. Toto Wollf va començar agraint a Williams aquest acord:

“Vull agrair als nostres fidels socis de Williams la seva col·laboració per fer possible la participació de George per Mercedes aquest cap de setmana. No serà una tasca senzilla per a George fer la transició de Williams a W11, però està preparat i té una comprensió detallada dels pneumàtics del 2020 i del seu rendiment en aquesta generació de cotxes. Tenim molta feina per fer aquest cap de setmana ”, va dir Wolff.

El viatge de George Russel a Mercedes per una, o fins i tot dues carreres, també obre el camí a un jove per debutar en la Fórmula 1. Jack Aitken substituirà Russell a Williams i, per tant, debutarà en la Fórmula 1. Jack Aitken és un Pilot anglo-coreà, que actualment competeix a la Fórmula 2 per Campos Racing. Va superar la Renault Young Driver Academy, on fins al 2019, després d’haver estat a la GP3 Series el 2016 i el 2017, va passar a la Fórmula 2 el 2018 i actualment és pilot de reserva de Williams.

Jack Aitken havia de competir a la Fórmula 2 aquest cap de setmana, però després d’haver provat ja una Fórmula 1 amb Renault i Williams (va fer els entrenaments lliures del Gran Premi d’Estíria a principis d’aquest any), té una llicència de super F1. els seus resultats en les categories i la promoció i es convertirà en el primer pilot coreà a competir en un Gran Premi de Fórmula 1.

Aitken va acabar cinquè en el campionat de F2 l’any passat, després d’aconseguir tres victòries, i actualment ocupa el lloc 14:

“Estic absolutament agraït per aquesta oportunitat de debuta amb Williams i també feliç que George (Russell) també tingui la seva oportunitat. Faré tot el que estigui al meu abast per preparar-me els pròxims dies, però de fet, sento que estic preparat des de Melbourne ”, va dir Aitken.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments