FÓRMULA 1: Una clàusula en el reglament permet a Alonso participar en els test de joves pilots 2020

S’espera que Fernando Alonso estigui a la prova de joves pilots de Fórmula 1 a Abu Dhabi aquest mes. Tot i estar reservat per a pilots sense experiència, la prova d’Abu Dhabi serà aprofitada per Renault per provar a l’asturià que tornarà a la categoria principal el 2021 després de dos anys d’absència.

La FIA va decidir donar permís a Renault perquè Alonso estigués a la feina a Abu Dhabi. Aquest dia de prova seria originalment per a pneumàtics de 18 polzades, però amb la seva posposició de la introducció al 2022 es dirigia a joves pilots, tot i que alguns equips volien cancel·lar-lo després de la pandèmia.

Les normes estipulaven que, entre els requisits, els pilots no podrien tenir més de dues curses de F1 a la seva carrera. Resulta que amb el retorn d’Alonso, Renault va buscar una excepció amb la FIA i la va aconseguir. La confirmació s’ha produït aquest dimecres en una reunió entre el director de carreres de la FIA, Michael Masi, i els directors esportius de l’equip.

Va ser una decisió que va venir del propi president de la FIA, Jean Todt, mitjançant una clàusula del reglament: ‘Llevat que la FIA aprovi el contrari’. Així, a més d’Alonso, haurien de participar Sébastien Buemi per a Red Bull i Robert Kubica per a Alfa Romeo, així com Jack Aitken per a Williams, fins i tot si surt en les dues darreres rondes del 2020.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments