FÓRMULA 1: Bottas tira de galons per aconseguir la pole al GP de Sakhir

Ha estat una classificació molt ajustada, en què els tres primers han acabat en menys d’una dècima de segon, amb Bottas al capdavant del Mercedes per davant de George Russell.

La Q1 va ser molt animada, amb diversos canvis de líder i temps que van caure, a més d’una igualtat que era d’esperar després del tercer entrenament lliure. Bottas va acabar amb els millors 0,133 per davant de Verstappen, amb Russell tercer a 0,256.

Kevin Magnussen (Haas) ha acabat 16è a 0.085 segons d’Alexander Albon (Red Bull), que ha aconseguit la classificació per molt poc. En el duel intern de Williams, Nicholas Latifi vencia a Jack Aitken per només 0,096 segons, mentre que Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) era 19è. Per tancar la classificació hi havia Pietro Fittipaldi (Haas), que començarà el 20è.

El Mercedes es col·locava ràpidament a la part alta de la Q2, amb Bottas 0,016 segons per davant de Russell després de les primeres voltes. Verstappen era tercer a 0,203 segons. Tots dos superats per Sergio Pérez (Racing Point), que va ser 0,016s més ràpid que Bottas. Lance Stroll (Racing Point) era el quart amb els quatre primers classificats en 0,053 segons.

Fora de la zona de classificació hi havia el Ferrari de Charles Leclerc i Sebastian Vettel, el McLaren de Carlos Sainz i Lando Norris i Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo). Amb pneumàtics tous, Sainz va pujar al tercer lloc, a 0.031 segons de Pérez.

Imagen
© @McLaren

Uns marges molt estrets que van proporcionar una qualificació ajustada i amb indecisió fins al final. Leclerc també va sortir de la zona d’eliminació i hi van caure Esteban Ocon (Renault) i Pierre Gasly (AlphaTauri). A la final, Verstappen es va destacar amb el millor temps, 53.647. Ocon finalment no va aconseguir classificar-se, igual que Albon, Vettel, Giovinazzi i Norris.

A la Q1, Verstappen s’ha avançat 0,022 segons a Leclerc, seguit de Mercedes de Bottas i Russell que han sortit amb pneumàtics tous usats. Posteriorment, Bottas ha passat a la part superior de temps i Russell l’ha seguit segon, a 0,142 segons del seu company d’equip. Tot i això, encara quedaven molts minuts per acabar i tot restava obert.

Imagen
© @RedBull F1 Team

En els seus darrers intents, Bottas no ha millorat, però ha aconseguit la pole position. La millora de Russell no ha estat suficient per anar més enllà dels 0,026 segons del finès. Verstappen era el tercer a 0,056 segons. Leclerc ha acabat quart, amb Pérez cinquè i Daniil Kvyat (AlphaTauri) sisè. Daniel Ricciardo (Renault) ha estat setè, amb Sainz al vuitè, Gasly al novè i Stroll al desè.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments