FÓRMULA 1: Tsunoda pilot d’Alpha Tauri al 2021

El 2021, el Japó tornarà a tenir un pilot titular a la graella de Fórmula 1. Rumorejat des de fa setmanes, s’ha confirmat el fitxatge per AlphaTauri de Yuki Tsunoda, que va validar la seva Llicència Super F1 en acabar tercer a l’últim campionat de Fórmula 2.

El pilot japonès substitueix el rus Daniil Kvyat i serà company del francès Pierre Gasly. Aquesta promoció conclou un ràpid ascens per Tsunoda, de les categories inferiors. Després de guanyar la F4 japonesa el 2018, el jove de Kanagawa es va traslladar a la Fórmula 3 FIA on va acabar novè a la classificació general del 2019 amb 3 podis i una victòria.

Ascendit a la Fórmula 2 FIA amb Carlin el 2020, Tsunoda va impressionar amb 7 podis i 3 victòries per acabar l’any com a millor novell i guanyar el Trofeu Anthoine Hubert. Tsunoda també va completar més de 300 quilòmetres en un Toro Rosso del 2018 en el GP d’Emília-Romanya a principis de novembre abans de participar ahir a les proves de joves pilots d’Abu Dhabi.

Imagen

«Red Bull segueix el curs de Yuki durant un temps i no dubto que serà un gran actiu per al nostre equip», va dir Franz Tost, director de l’equip d’AlfaTauri. Aquesta temporada ha demostrat a F2 que combina una bona agressivitat a la pista amb una sòlida comprensió tècnica. La seva integració amb els enginyers d’Honda va ser natural, cosa que sens dubte ajuda «.

Protegit per Honda i Red Bull, Tsunoda serà el primer pilot japonès que començarà la F1 des de Kamui Kobayashi, l’última sortida del qual va ser al GP d’Abu Dhabi 2014 amb Caterham. També és el primer corredor nascut als anys 2000 en assolir la categoria de primera categoria.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments