FÓRMULA 1: Nous combustibles 100% sostenibles a partir de 2021

No és cap secret que la FIA està compromesa a ser més respectuosa amb el medi ambient i un dels següents passos és l’ús de combustibles sostenibles a la Fórmula 1 durant els propers anys. En la seva Assemblea General Anual, la federació ha aprovat aquest dimecres un ambiciós pla estratègic ambiental orientat a la neutralitat del carboni a partir del 2021 i a zero emissions el 2030, en línia amb els objectius de l’Acord de París.

A la F1, s’utilitzaran combustibles sostenibles desenvolupats d’acord amb les especificacions de la categoria reina. Serà un tipus de biocombustible de segona generació, que utilitza només bioresidus refinats. Els fabricants d’unitats motrius ja disposen dels primers barrils d’aquesta fórmula desenvolupada pel departament tècnic de la FIA. L’objectiu és demostrar que la tecnologia funciona i serà obligatori fer servir combustibles 100% sostenibles a la F1 amb la propera generació d’unitats motrius.

Jean Todt, president de la FIA, va dir en un comunicat:

‘La FIA assumeix la seva responsabilitat de portar l’automobilisme i la mobilitat a un futur baix en carboni per reduir els impactes ambientals de les nostres activitats i contribuir a un planeta més ecològic. Em complau que els nostres clubs membres hagin aprovat la nostra estratègia ambiental que forma part de la iniciativa Purpose Driven, centrada en la contribució social als nostres dos pilars. En desenvolupar un combustible sostenible a partir de residus biològics que pugui alimentar la Fórmula 1, fem un nou pas endavant. Amb el suport de les principals empreses energètiques del món, podem combinar el millor rendiment tecnològic i ambiental “.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments