DAKAR 2021: Nasser i Toyota colpegen primer en l’etapa pròleg

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

Nasser Al-Attiyah (Toyota) guanya el pròleg del Dakar, una classificació que determina l’ordre de sortida de la primera etapa de demà. En qualsevol cas, avui el cronòmetre ja ‘val la pena’, ja que el temps obtingut pels competidors comptarà ara per a la classificació general i es multiplicarà per quatre. El pilot de Qatar ha registrat 5m48 en el recorregut d’11 km, superant a Yazeed Al Rajhi (Toyota) per 8 segons. Però no ha estat l’únic, ja que Brian Baragwanath ha acabat en segon lloc amb el mateix temps que el guanyador, Nasser al-Attiyah! Ha estat un espectacular retorn al Dakar per al pilot sud-africà, conduint un Century CR6 desenvolupat per Mathieu Serradori juntament amb Taye Perry.

El polonès Jakub Przygonski (Toyota) era el quart a 12 segons, i l’holandès Bernhard Ten Brinke (Toyota) cinquè a14 segons. Orlando Terranova (Mini) el seguia en sisè lloc, també a 14 segons. Setè lloc per Mathieu Serradori (Buggy Centuri), davant del Peugeot 3008 DKR de Khalid Al Qassimi.

Martin Prokop (Ford Raptor) ha estat el novè, el mateix temps que Sebastien Loeb (BRX) a 17s, seguit de Nani Roma, també de l’equip BRX, dos segons després. El millor buggy X-Raid, el de Stephane Peterhansel (Mini Buggy), apareix només a l’11è lloc. Giniel De Villiers (Toyota) era el 13è davant Carlos Sainz (Mini Buggy) que ha acabat a 36s per culpa d’una punxada. Per la seva banda Isidre Esteve i Txema Villalobos han acabat en la posició 41 a 56s del millor registre.

Demà primera etapa, pots veure la descripció de l’itinerari en el següent enllaç

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments