Les vendes de cotxes elèctrics a Noruega superen als de combustió durant el 2020

Noruega ha estat un dels països on l’adhesió a la mobilitat elèctrica ha estat més notòria. El 2019, per exemple, al voltant del 42% dels cotxes que s’hi venien eren purament elèctrics. Un valor impressionant, sens dubte.

Però aquest país escandinau ara era notícia perquè és la primera vegada que els cotxes creuaven la barrera del 50%. El mercat noruec d’automòbils va acabar el 2020 amb un 54,3% de les vendes a càrrec dels vehicles elèctrics, un rècord batut en un any extremadament difícil per a tots els països i indústries.

El que tampoc no deixa de ser impressionant és que si incloem propulsors electrificats a l’equació, els híbrids endollables, en la seva major part, la xifra augmenta fins al 75%. Només el 8% dels cotxes venuts tenien un motor de gasolina i el 9% un dièsel. Aquestes xifres són completament oposades a les registrades a la majoria dels altres mercats.

L’Audi e-tron lidera el mercat, seguit del Tesla Model 3 i el nou Volkswagen ID.3. Noruega té l’ambiciós objectiu de prohibir la venda de cotxes amb motors de combustió ja el 2025 i sembla que és cada vegada més possible aconseguir-ho.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments