DAKAR 2021: ETAPA 6: Sainz – Cruz es revelen i s’emporten el triomf d’etapa

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

No s’ha de subestimar mai al matador, fins i tot quan està tocat. Aquesta és la lliçó que Carlos Sainz i el seu navegant Lucas Cruz (Mini) han volgut ensenyar guanyant la sisena etapa del Dakar 2021 entre Al Qaisumah i Ha’il avui divendres 8 de gener.

Els actuals guanyadors del Dakar havien perdut el camí diverses vegades dimarts i dijous passat, enfurismant el bicampió del món de ral·li per la suposada “loteria” que suposava la prova aquest any.

Però als 58 anys, el madrileny no es va rendir i va tornar a la lluita. A partir del novè lloc, el Mini John Cooper Works Buggy ha atacat un especial reduïda en uns 100 quilòmetres per motius de seguretat per superar per 4’03 ”al seu perseguidor més proper, Yazeed Al-Rajhi i Dirk Von Zitzewitz (Toyota).

Encara més impressionants, el duel per la victòria final, Nasser Al-Attiyah-Mathieu Baumel (Toyota) i Stéphane Peterhansel-Édouard Boulanger (Mini) han cedit respectivament 7’16 ’’ i 7’34 ’’. Mathieu Baumel volia arribar al dia de descans a només 3 ’del Mini líder; no ho han pogut aconseguir. La prella de Toyota és a 5’53 ’’ dels líders de la general.

La imagen puede contener: cielo, nube, exterior y naturaleza

L’ambició de Sainz i Cruz no pot quedar diluida, son tercers però a 40’39 “dels seus companys de l’equip alemany de X-Raid, a una setmana de l’arribada a Gidda. Encara queda molta prova per endavant.

Els guanyadors sorpresa dijous, Giniel de Villiers i Alex Haro (Toyota), han patit molt avui, cedint 22’20 “, per darrere de dos sud-africans més consistents, Brian Baragwanath i Taye Perry (Century).

Nani la cara, Loeb la creu

El pilot català ha aconseguit una altra sòlida actuació acabant en la setena posició provisional i convertint-se ja avui de manera definitiva, en el líder de l’equip Bahrain Raid Xtreme. Loeb – Elena es troben a hores d’ara parats esperant per reparar el trencament d’una suspensió del seu Hunter.

La imagen puede contener: cielo, automóvil, nube y exterior

Orlando Terranova i Bernardo Graue (Mini JCW 4×4) ha abandonat durant l’etapa d’avui i no pot reparar, segons el pilot. “Els problemes son difícils de resoldre”, va escriure mentre era vuitè a la prova.

Classificació Etapa 6

Classificació General

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments