CLÀSSICS: La segona meitat de les Porsche Classic Series 2020 tornen a la càrrega a Calafat

La segona meitat de les Porsche Classic Series 2020 (les dues cites pendents de celebrar-se de la temporada passada) va tornar a encendre motors aquest passat cap de setmana al Circuit de Calafat. La última prova es disputarà el proper 13 de febrer al circuit Parcmotor de Castellolí.

Aquest nou cap de setmana de les Porsche va vindre acompanyada d’una novetat important, es va celebrar sota l’empara de la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA). A Calafat es van poder veure vehicles d’allò més variats, una de les grans claus de l’èxit de les Porsche Classic Series, on tenen cabuda des de clàssics d’estricta sèrie com un Matra DJet de 1967 o alguns mites dels 70 com els Ford Escort MKI i BMW 2002, fins a automòbils que acaben de fer els 30 anys, com els Peugeot 205 GTI o Porsche 968, per posar només alguns exemples.

Més de 30 vehicles clàssics i una desena de GT moderns van donar un gran espectacle gràcies a la interessant varietat de vehicles.

Porsche Classic Series

La lluita per la victòria en les Porsche Classic Series va tornar a viure un pols entre els membres del Team Porsche Barcelona i els experimentats participants al volant dels àgils Volkswagen Golf GTI.

Jordi Costa / Jordi Marqués al volant d’un Volkswagen Golf GTI es van emportar la victòria fent gala d’un ritme constant i depurat que els va ajudar a obtenir el triomf i encapçalar el campionat de manera provisional, especialment gràcies a una gran segona mànega.

Genís Alonso (Porsche Carrera 4) i David Alabart (Volkswagen Golf GTI) es van classificar just darrere seu , aquest darrer amb una brillant actuació que li va atorgar la victòria en la primera mànega. Els altres dos grans aspirants al títol del certamen, Carles Miró i Mercè Martí, es van veure relegats algunes posicions a causa dels hàndicaps acumulats de la cita anterior, però segueixen amb opcions a la victòria final.

La victòria en Escuderies va ser per al Team Porsche Barcelona, la categoria Two Players va ser guanyada per Jordi Costa/Jordi Marqués (Volkswagen Golf GTI), la de Pares i fills per a Javier Franco i Alberto Franco (Porsche 924), la de millor pilot estranger per a l’andorrà Jordi Pons (Porsche 914/6 GT) i David Alabart es va fer amb el triomf per a pilots Júnior de menys de 35 anys.

El mateix David Alabart va rebre de mans de l’organització un obsequi en memòria del seu pare Joan Alabart, tristament traspassat fa només unes setmanes. Joan Alabart era un dels participants més estimats d’aquest certamen i, en homenatge a ell, en David finalitzarà aquesta temporada amb el Golf GTI que en Joan havia pilotat aquests darrers anys.

Porsche Gentlemen

Els GT moderns i vehicles youngtimer que participen en les Porsche Gentlemen van gaudir a Calafat d’una jornada molt animada i amb nous vehicles en pista.

El jove Alfredo Oliveira, que s’estrenava en el certamen al volant d’un Porsche Boxster S, es va fer amb una victòria que va celebrar efusivament, acompanyada del seu triomf entre els pilots Júnior. Darrera d’ell es van classificar Eric Lahon (Porsche 911 Carrera) i Enrique Palmero (Porsche 997 Turbo), qui surt de Calafat com a líder del campionat.

Tot per decidir en la Gran Final del 13 de febrer

Les Porsche Classic Series 2020 tancaran aquesta temporada atípica amb la Gran Final del dissabte 13 de febrer a Parcmotor Castellolí. Amb un coeficient de puntuació superior a la resta de proves, tot pot passar en les dos mànigues que disputarà cada certamen (Porsche Classic Series, Porsche Gentlemen i MotoClassic Series).

En les Porsche Classic Series, ni més ni menys que 11 pilots arribaran a Castellolí amb opcions de fer-se amb el títol.

Les inscripcions per a la Gran Final 2020 s’obriran el dilluns 1 de febrer a la web de RallyClassics, i coincidint amb la prova de Castellolí s’anunciarà el calendari de la temporada 2021.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments