FÓRMULA 1: Proposta de nou format amb cursa a l’esprint els dissabtes

La proposta d’introducció de curses de classificació a la F1 es votarà dijous que ve. La idea és provar un nou format i comprendre si pot ser beneficiós per a la competició.

El Gran Premi de Canadà, Itàlia i Brasil podrien ser els esdeveniments del 2021 en què es posarà a prova el nou format.

Com es preveu aquest nou format?

El divendres es duria a terme una sessió de classificació per a la cursa d’esprint en lloc de la segona sessió d’entrenaments lliures. La cursa d’esprint tindria lloc dissabte, a un terç de la distància del gran premi, i oferiria punts per als vuit primers classificats, mentre es fixaria la graella per al diumenge.

Aquesta solució s’ajusta al desig de F1 de canviar el seu format, fent-lo més dinàmic i atractiu per a les noves generacions, alhora que suposa un nou repte per a pilots i equips. Amb la idea d’eliminar les graelles invertides, la cursa de classificació pot ser la solució per augmentar l’interès de divendres (classificar-se per a la cursa de dissabte) i dissabte (cursa de classificació que defineix la graella per a diumenge), en benefici dels promotors i la competició en si mateix.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments