FÓRMULA 1: Portimão entra al calendari 2021

Fins ara, el calendari de 23 curses de la F1 per al 2021 presentava un ‘TBC’ per al Gran Premi que tindrà lloc el 2 de maig. Tot i això, després de la reunió d’avui de la Comissió F1, s’ha confirmat que tornar al circuit de Portimão a Portugal és l’opció preferida per cobrir la vacant.

La Fórmula 1 fins i tot ha confirmat la seva ja coneguda intenció de competir al Gran Premi de Fórmula 1 de Portugal el 2 de maig, a la data ‘To Be Confirmed’ que estava oberta quan es va publicar el calendari. Aquest desig es va transmetre als equips a la reunió d’avui de la Comissió F1. Després que Portugal recuperés la Fórmula 1 el 2020 després de 24 anys d’absència, diversos factors van conduir al retorn l’any passat i amb la pandèmia que suposava noves dificultats per als organitzadors del Gran Premi, la FIA i la F1 entenen que Portugal pot ser una solució de nou.

El preacord ja existia des de feia temps, però el recent impacte del Covid-19 a Portugal posava en dubte que fos possible tenir el Gran Premi a Portimão a principis de maig. Tot i això, el clima sol ser un bon factor i les mesures implementades semblen funcionar, de manera que F1 creu que Portugal és la solució per a una cursa del 2 de maig. I amb un públic.

En un comunicat de premsa de la F1 diu:

“El grup ha estat actualitzat quant a la vacant del calendari 2021. La intenció de la Fórmula 1 és ocupar el lloc amb una cursa a Portimão, a Portugal, en les dates ja previstes a el calendari. L’acord final encara està subjecte a un contracte amb el promotor.

Els robustos protocols Covid-19 han permès a la Fórmula 1 organitzar 17 esdeveniments el 2020 i ens permetran tornar a organitzar un Mundial 2021. Tot i que les circumstàncies canviants poden requerir flexibilitat, la FIA i la Fórmula 1 treballen a tots els nivells des del govern a l’organització local per assegurar-se que el calendari avança segons el previst ”, diu el comunicat.

No obstant això, malgrat la intenció de competir a Portugal, la decisió encara no ha estat aprovada pel Consell Mundial d’Automobilisme. Aquest és l’últim pas abans que el Gran Premi pugui tirar endavant.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments