FÓRMULA 1: Red Bull es farà responsable de les unitats de potència d’Honda a partir de 2022

Red Bull i AlphaTauri continuaran competint amb les unitats de potència d’Honda des de la següent temporada fins al final de 2024 després d’arribar a un acord per controlar la tecnologia japonesa, tot i que el fabricant va optar per abandonar el campionat al final d’aquesta temporada.

Honda ha aconseguit cinc victòries de cursa fins a la data en la seva associació de tres anys amb la família Red Bull, però el mes d’octubre va anunciar que deixarien F1 quan el seu acord actual expirava a finals de 2021, deixant Red Bull i AlphaTauri sense un proveïdor de motors.

Després de la notícia, Red Bull va entrar en converses amb Honda per trobar una manera de continuar utilitzant la tecnologia –en lloc de tornar al motor de Renault, amb el fabricant francès obligat a subministrar conforme a les normes actuals– i després de la confirmació divendres passat que el desenvolupament del motor es congelaria a partir de 2022, els dos han arribat un acord.

L’acord ha donat com a fruit una nova companyia, Red Bull Powertrains Limited, per dirigir el projecte, amb la nova divisió operada des de la base de Red Bull a Milton Keynes. Aquesta nova empresa és un moviment molt important per Red Bull, però ha estat després d’una acurada i detallada negociació.

Hem estat discutint aquest tema amb Honda durant algun temps i seguint la decisió de la FIA de congelar el desenvolupament de la unitat de potència a partir de 2022, finalment podríem arribar a un acord sobre l’ús continuat de les unitats híbrides d’Honda”

Helmut Marko

“Estem agraïts per la col·laboració d’Honda en aquest sentit i per ajudar a assegurar que tant Red Bull Racing com Scuderia AlphaTauri continuïn tenint unitats de otència competitives.

Som conscients de l’enorme compromís necessari, però creiem que la creació d’aquesta nova empresa és l’opció més competitiva per a tots dos equips.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments