Jaguar – Land Rover es convertirà en un grup 100% elèctric a partir de 2025

Thierry Bolloré, el nou conseller delegat del grup Jaguar Land Rover, ha anunciat l’estratègia del grup per als propers anys amb alguns canvis dràstics i, per descomptat, l’electrificació a la part superior de la «cadena» de prioritats. A partir de Jaguar, la marca britànica experimentarà una «transformació dramàtica» per tal de capgirar els mals resultats de vendes dels darrers anys. Amb aquesta finalitat, Bolloré creu que el futur ha de passar per l’electrificació, centrant-se en els segments de luxe. Així doncs, a partir del 2025 tindrem un Jaguar 100% elèctric i tots els models recorreran a una plataforma dedicada que està en desenvolupament.

Ja a Land Rover, el procés d’electrificació també es produirà, però amb menys urgència. Segons el nou pla del grup, Land Rover continuarà oferint motors de combustió, però coneixerem un total de sis variants 100% elèctriques en les generacions actuals de models a la venda. Tot i no especificar-ho, sabem que el primer model 100% elèctric arribarà el 2024. A finals de la dècada, s’espera que tota la gamma sigui 100% elèctrica.

Finalment, per a aquest futur electrificat, Bolloré diu que no tenen previst tancar cap de les fàbriques actuals. No obstant això, les instal·lacions de Castle Bromwich poden sofrir una reformulació en un futur no gaire llunyà.

“En primer lloc, continuarem produint els models existents fins al final de cada cicle. Després, explorarem oportunitats per renovar la fàbrica.”

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments