El nou Fabia supera l’adolescència, més potència i dimensions

Skoda va decidir donar-nos les primeres fotos oficials del nou Fabia. La companyia txeca avança fins a la quarta generació i, per primera vegada, utilitzarà la plataforma MQB-A0 utilitzada en els «cosins» del grup Volkswagen. A més de ser més gran en comparació amb la generació anterior, també té unes dimensions més grans en comparació amb el Polo, l’Ibiza i l’A1. El nou Skoda Fabia mesura 4107 mm de llarg, 1780 mm d’amplada i 1460 mm d’alçada. Tot això acompanyat d’una distància entre eixos de 2564 mm.

Amb aquestes xifres, el Fabia promet un dels interiors més àmplis del segment. Skoda també revela que, malgrat l’augment de mida, van aconseguir mantenir un pes similar al presentat a la generació anterior. A més, la marca txeca revela que Fabia serà tindrà el millor coeficient aerodinàmic en el segment en reduir de 32 Cx a 28 Cx.

150 cavalls com a màxim de gamma

Pel que fa als motors, l’Skoda Fabia tindrà un total de cinc solucions, totes de gasolina. La gamma comença amb el motor de tres cilindres 1.0 MPI de 65 CV, una millora de 5 CV en comparació amb el seu predecessor. Aquest motor també té una segona variant amb 80 cavalls de potència. En ambdues versions, l’Skoda Fabia està equipat amb una transmissió manual de cinc velocitats.

Els motors 1.0 TSI sobrealimentats, en canvi, arriben als 95 i 110 cavalls de potència. La caixa de canvis manual de 5 velocitats, mentre que la variant de 110 CV guanya una altra marxa i, opcionalment, la DSG de set velocitats. Es tracta d’una nova generació (EVO) que garanteix un millor consum de combustible i unes emissions més baixes. Finalment, la gran novetat és la inclusió del motor de quatre cilindres 1.5 TSI de 150 cavalls de potència, que és la part superior de la gamma de models, associat exclusivament a la transmissió automàtica DSG de set velocitats.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments