FÓRMULA 1: Haas presenta un cotxe molt soviètic per al 2021

Aquest matí Haas ha presentat el seu equip de Fórmula 1, l’Uralkali Haas F1 Team, així com el seu nou VF-21. Després d’una temporada molt difícil, que només va culminar amb el registre de tres punts, i el consegüent novè lloc al Campionat del Món de Constructors, just davant de Williams, l’equip de Gene Haas ha mostrat ara imatges del seu nou VF-21, anunciat un nou patrocinador.

L’equip ho tindrà difícil per fer-ho millor aquest 2021, no només perquè ara té dos pilots novells, Mick Schumacher i Nikita Mazepin, a més d’un cotxe que no es desenvoluparà al llarg de l’any, per tenir més temps en centrar-se en el monoplaça del 2022, cosa que podria complicar encara més la temporada del que podríen esperar, tot i que això no suposarà cap diferència, ja que només tenen Williams al darrere.

Per tant, després de la primera prova a Bahrain amb aquesta al VF-21, l’equip nord-americà utilitzarà els seus recursos limitats només en el monoplaça del 2022, apostant a mitjà termini, intentant obtenir beneficis més endavant: un pas enrere per intentar-ne fer dos endavant.

Després de la sortida de dos pilots experimentats com Romain Grosjean i Kevin Magnussen, la formació per al 2021 estarà formada pel campió de Fórmula 2 Mick Schumacher, que debuta en F1 amb Haas, precisament 30 anys després que el seu pare, Michael Schumacher, hagués començat la seva carrera amb Jordan.
Al costat del pilot alemany de l’Acadèmia Ferrari hi haurà la russa Nikita Mazepin, que va acabar cinquena a la classificació de Fórmula 2 el 2020, on també va aconseguir dues victòries.

“Tindrem una temporada molt desafiant, ja ho sabem. Estem preparats per a això. Comprometrem el curt termini per obtenir guanys a mitjà i llarg termini. Aquest és el nostre pla de moment”

Guenther Steiner, cap de l’equip

Haas espera millores considerables en el motor Ferrari, que el 2020 va ser “limitat” com a conseqüència del “càstig” de la FIA.

Imagen

Equip nord-americà, patrocinador rus

Un altre fet interessant és el nou patrocinador principal i nominal de l’equip, Uralkali, una empresa el propietari del qual és el pare multimilionari de Nikita Mazepin, Dmitry Mazepin:

“Em complau donar la benvinguda a Uralkali a la Fórmula 1 com a líder soci de l’equip Haas F1. Esperem representar la vostra marca durant tota la temporada. És un moment emocionant per a l’equip amb Uralkali a bord, amb Nikita Mazepin i Mick Schumacher com a pilots. Espero que puguem sumar alguns punts aquest any, hem tingut moments difícils, però ara estem mirant el 2022 i la implementació de la nova normativa”.

Gene Haas, fundador i president


En vista del nou patrocini, l’esquema de colors de Haas ha canviat a blanc, vermell i blau, colors de la bandera russa, en un moment en què no es pot utilitzar la bandera russa, com a conseqüència de les restriccions imposades al país per l’enorme escàndol de dopatge dels seus esportistes.

Els test de pretemporada tindran lloc del 12 al 14 de març al Circuit Internacional de Bahrain abans del començament de la temporada 2021, amb el Gran Premi de Bahrain el 28 de març.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments