FÓRMULA 1: Sprint Qualifying serà el nom de les curses dels dissabtes

Aquest any, s’espera que la Fórmula 1 provi el format de cursa a l’esprint en un nombre molt reduït de Gran Premi. Una solució que substitueix la qualificació pel que s’anomenarà Sprint Qualifying.

La informació és avançada pel lloc web RaceFans.net, que també escriu que els equips estan a punt d’arribar a un acord sobre la proposta. En els propers dies, s’hauria de votar sobre l’assumpte, un cop finalitzades les discussions sobre els detalls.

Aquesta designació permet fer una clara distinció entre la cursa de velocitat i la cursa del Gran Premi. A més, simplifica els canvis en la pròpia normativa, tenint en compte que en aquesta opció la paraula carrera fa referència al GP.

També hi haurà punts a la Sprint Qualifying per tal de fomentar la lluita per la posició, amb tres punts per al primer, dos per al segon i un per al tercer. El resultat defineix la graella de sortida completa de la cursa principal.

Queda per decidir aspectes com ara la normativa de pneumàtics, les normes de parc tancat entre la classificació per a Sprint Qualifying i aquesta cursa, o fins i tot les regles relatives a l’ús de DRS, que es podrien activar als dos segons del pilot davanter a Sprint Qualifying.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments