DTM: Sophia Flörsch amb un Audi R8 LMS d’ABT al 2021

Per primera vegada des de Rahel Frey i Susie Wolff en la temporada 2012, una dona pilot tornarà a disputar el DTM: Sophia Flörsch, de 20 anys, disputarà la seva primera temporada amb l’equip ABT Sportsline. L’entrada d’un tercer Audi R8 LMS per part de l’equip de Kempten, a la regió d’Allgäu, és el resultat de la cooperació amb el proveïdor d’automoció i industrial Schaeffler, que també és el soci tecnològic i d’innovació del DTM.

Ja a principis de març, Ellen Lohr, fins ara l’única dona que ha guanyat una cursa de DTM, va dir en una entrevista amb DTM.com amb motiu del Dia Internacional de la Dona:

És només qüestió de temps que tornem a tenir dones ràpides en el DTM

Aquesta afirmació es fa realitat aquí a dues setmanes amb l’anunci de la participació de Sophia Flörsch al DTM en l’equip ABT Sportsline. Allà, la pilot de Munic farà equip dels ja confirmats Mike Rockenfeller i Kelvin van der Linde.

Per Flörsch, l’escenari del DTM és un territori familiar, ja que el 2018 va córrer en el llavors Campionat Europeu de Fórmula 3 de la FIA, que va celebrar la majoria de les seves carreres com a part del programa de suport del DTM. En els últims anys, Flörsch ha corregut principalment en cotxes de fórmula, tot i que també està familiaritzada amb la competició de cotxes GT, ja que va competir a la Copa Ginetta al Regne Unit a el principi de la seva carrera.

Al novembre de l’any passat, Flörsch va conduir el «DTM Electric Demo Car», desenvolupat conjuntament per Schaeffler i l’organització paraigua del DTM, ITR, al final de la temporada d’el DTM al Hockenheimring Baden-Württemberg. Precisament aquí és on també experimentarà la seva primera participació amb l’Audi R8 LMS en l’equip ABT Sportsline durant els tests oficials a principis d’abril.

«Tinc moltes ganes de competir al DTM. L’associació amb Schaeffler i ABT Sportsline és estupenda i em dóna confiança per la meva primera temporada. Estic molt orgullós de tenir aquesta oportunitat de provar-me a mi mateix contra un grup de pilots tan fort» .

L’ús de pilots femenins al DTM no és nou per ABT Sportsline: el 2009, la pilot britànica Katherine Legge va competir per a l’equip amb seu a Allgäu, i el 2012, la pilot suïssa Rahel Frey va conduir per a l’equip. Ara, però, ABT Sportsline va un pas més enllà: per primera vegada, l’equip també posa a disposició de la seva pilot una enginyera de carrera, Laura Müller, i una directora d’equip, Maike Frik.

Estem molt il·lusionats amb Sophia, amb la cooperació amb Schaeffler també al DTM i amb aquesta aventura conjunta. Ara tenim un veterà deñ DTM, un novell i una dama en l’equip: això és una cosa que els aficionats a l’automobilisme podran gaudir.

Gerent d’Abt Hans-Jürgen

Matthias Zink, membre de la Junta Directiva de Tecnologies d’Automoció de Schaeffler, explica:

«Estem desitjant que es produeixi aquesta col·laboració. Per a nosaltres, com a pioners en mobilitat, el DTM és la passió en acció i el camp de proves perfecte. Compartim el entusiasme de Sophia per la tecnologia i la considerem un important model per a totes les nenes i dones que persegueixen els seus objectius amb talent, compromís i ambició. Junts, donarem forma a el progrés a la pista de carreres -i més enllà- que mou el món » .

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments