FÓRMULA 1: El nou format de cap de setmana de la F2 podria ser un tast del que vindrà

FotoF2

El nou format de cap de setmana de Fórmula 2 ha creat sensacions contraposades entre els pilots, però el balanç ha estat positiu.


Aquest any hi ha tres curses (dues curses d’esprint el dissabte i la principal el diumenge), per compensar la reducció de dates previstes al calendari d’aquesta temporada a causa de la pandèmia. El cap de setmana comença amb una sessió d’entrenament (45 minuts) i una sessió de classificació (30 minuts) que decideix la graella per a la cursa principal (170 km o 60 minuts, amb una parada obligatòria en boxes) i per a la primera cursa sprint (120 km o 45 minuts) del cap de setmana. La graella de la primera cursa de velocitat es defineix invertint les deu primeres posicions de la Qualificació. La graella de la segona cursa de velocitat (120 km o 45 minuts) està formada pels resultats de la primera cursa, amb els deu primers classificats invertits.


El format no és el més fàcil d’entendre pels aficionats, sobretot perquè les sancions i les apel·lacions després de la sessió de classificació de divendres feien que no quedés clar qui estaria a la pole per a la primera cursa de la temporada, fins dissabte al matí.
El format va donar lloc a una primera carrera amorfa, ja que una hora més tard tornaven a correr i qualsevol problema podria afectar les dues curses. La segona cursa d’esprint de la tarda de dissabte va ser més animada, ja que el resultat no tindria cap impacte en el seu lloc de sortida per diumenge.


Això va fer que l’acció fos molt diferent. Curiosament, la lluita per la victòria es va decidir a tres fins a l’últim revolt. Va ser una cursa excel·lent, va tenir emoció, salts de volta a la classificació, però al final el policia va guanyar. Es podria pensar que la cursa va ser fàcil per a Guanyu Zhou, sinó tot el contrari. En general, hi ha més opinions positives que negatives.

Veurem si aquesta nova fórmula traspassa, d’un altra manera, a la Fórmula 1.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments