La ganga del dia, un BMW M1 per 798.900€

Mechatronik té a la venda un nou clàssic al seu portal: l’últim BMW M1 produït, del 1981, que té només 2700 km al comptaquilòmetres. Amb aquests arguments, el cotxe esportiu alemany està a la venda per un increïble 798.900 €. Després de ser venut a un client de Brescia, Itàlia, va tornar «a casa» anys més tard quan va ser adquirit per un col·leccionista de Frankfurt, Alemanya, que el va mantenir de la millor manera possible, tal com es mostra a les fotos.

Per a aquells que no ho recordin, el BMW M1 es va presentar el 1978. Tot i això, la història comença a principis dels anys 70 i posa en marxa un fabricant italià: Lamborghini. Les dues marques havien acordat una producció conjunta. Tot i això, la greu crisi que va afectar la casa italiana els va obligar a renunciar al projecte. BMW, amb els «plans a la mà», va decidir no rendir-se i va anar en solitari. En general, l’M1 era un malson logístic a causa de la quantitat de «voltes» que havia de fer.

El xassís tubular i la carrosseria de fibra de vidre van anar a la fàbrica Italdesign per ser muntats, perquè el cotxe va ser dissenyat pel mític Giorgetto Giugiaro el 1972. Després d’aquest pas, el cotxe va viatjar de nou a Alemanya on Baur va incorporar el «Cor» (motor) , així com els altres components mecànics. Finalment, tot el procés es va completar a la divisió M de BMW. Aquest, que va ser el primer model a rebre les sigles M, està equipat amb un motor de sis cilindres en línia que proporciona 277 CV i 330 Nm de parell. Funcionava amb injecció mecànica, un component poc freqüent en el moment del llançament del M1.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments