FÓRMULA E: Vergne guanya en la primera i accidentada cursa de l’E-Prix de Roma 2021

Cursa amb un final espectacular aquest dissabte al E-Prix de Roma de la Fórmula E, acabant amb la victòria de Jean-Eric Vergne. En una altra cursa ajustada, com és habitual en el campionat elèctric de monoplaces, un incident va provocar que les darreres voltes estiguessin darrere del cotxe de seguretat.

La pole position va pertànyer a Stoffel Vandoorne (Mercedes), que va liderar els moments inicials darrere del cotxe de seguretat després d’un xàfec que va deixar la pista mullada. Al començament de l’acció, André Lotterer (Porsche) va atacar Vandoorne i els dos van xocar, Vandoorne va haver de passar per l’escapatoria tornant a la pista el 13è.

Després de començar des del tercer lloc, Oliver Rowland (Nissan e.dams) es va trobar al capdavant, però va ser penalitzat amb un pas pel carril de boxes per haver superat l’ús permès d’energia. Així, Lucas di Grassi (Abt Audi) va heretar el comandament, després de canviar de posició amb Vergne (DS Techeetah).

La lluita va ser llavors entre di Grassi i Vergne, amb aquest últim al capdavant després del mode d’atac. Més tard, el brasiler va recuperar el comandament i va arribar a tenir la victòria ben a prop. No obstant això, en els últims minuts es quedaria fora de la lluita pels incidents en els revolts sis i set, cosa que li donà a Vergne l’oportunitat de tornar al davant.

Això també va provocar l’incident que va motivar la intervenció del cotxe de seguretat en els darrers cinc minuts i fins al final. Vandoorne, que estava recuperant-se amb molta energia, quan intentava l’avançament a va haver d’allargar la trajectòria per evitar colpejar a di Grassi, passant pels sots on va perdre el control del monoplaça que colpejava les barreres.

L’abandonament de Di Grassi va beneficiar no només a Vergne, que va guanyar la cursa, sinó a Jaguar, que va situar Sam Bird en segon lloc i Mitch Evans en tercer lloc. Robin Frijns (Envision Virgin / Audi) va ser quart, amb Sébastien Buemi (Nissan e.dams) en cinquè lloc.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments