FÓRMULA 1: Hamilton treu tota la munició per aconseguir la pole al GP d’Emilia Romagna 2021

Lewis Hamilton sortirà de la pole position al Gran Premi d’Itàlia i d’Emilia Romagna a la Fórmula 1. L’home de Mercedes s’ha imposat aquesta tarda a Imola en una ajustada classificació en què els primers tres han estat separats per menys d’una dècima de segon.

Quan només cinc pilots havien registrat temps per volta, Yuki Tsunoda (AlphaTauri) patia un accident espectacular en el que era el seu primer gran error a la F1. Tot va passar a la chicane de Variante Alta, en una situació que va provocar una bandera vermella. El pilot sortia il·lès, a diferència del monoplaça.

Al cap d’uns deu minuts, es reprenia l’acció. Els pilots sortien a la pista amb Mercedes i el Red Bulls al capdavant, amb Valtteri Bottas (Mercedes) 0,083 segons per davant de Lando Norris (McLaren), que aconseguia ser més ràpid que Max Verstappen (Red Bull) i Hamilton. Els Mercedes van millorar els seus temps, sent els primers a entrar a l’1’14. Bottas va consolidar el liderat i Hamilton va quedar segon en el lloc de Norris.

No és sorprenent, quan van fer les primeres voltes representatives, els Haas de Mick Schumacher i Nikita Mazepin, així com Nicholas Latifi (Williams) no van aconseguir sortir de la zona d’eliminació. En els darrers moments, Latifi va aconseguir pujar a la taula i va entrar a la Q2, igual que el seu company Russell. Els Alfa Romeo de Kimi Räikkönen i Antonio Giovinazzi van ser 16è i 17è, respectivament, així com els Haas de Schumacher i Mazepin en les posicions posteriors. Com que no va definir cap temps abans de l’incident, Tsunoda era l’últim.

La Q2 començava amb Hamilton 0,067 segons per davant de Verstappen, Bottas tercer per davant de Sergio Pérez (Red Bull), que només ha completat la seva primera volta pocs minuts després. Tot això seria superat per Norris, que tornava a mostrar un bon ritme amb el McLaren. Mentrestant, Charles Leclerc (Ferrari) havia superat Bottas. Els Williams de Latifi i Russell mai no van sortir de la zona d’eliminació, que van ser 12è i 14è respectivament. En els darrers moments, hi va haver una sorpresa, amb Carlos Sainz (Ferrari) que va perdre el passi a la següent ronda i acabava a l’11è lloc. També s’hi quedava Sebastian Vettel (Aston Martin) en el 13è lloc i Fernando Alonso (Alpine) en el 15è lloc. Lance Stroll (Aston Martin) va avançar amb la desena posició per només 0,061 segons.

L’inici de la Q3 va ser per Mercedes i Hamilton guanyant a Verstappen per 91 mil·lèsimes. Pérez va ser tercer i Norris quart, amb Leclerc cinquè i Bottas només sisè després d’un error que li va costar el temps. En tornar a la pista, Hamilton no va millorar, a diferència de Norris que va fer un rècord que li va permetre assolir el segon lloc sent 0,043 segons del britànic. Tanmateix, el temps es va cancel·lar perquè va superar els límits al revolt nou. Ningú va acabar amb Hamilton, que va aconseguir la pole position. Pérez va aconseguia el segon lloc a 0,035 segons de Hamilton, i Verstappen tercer a 0,087 segons després de no millorar. Leclerc començarà quart, amb Pierre Gasly (AlphaTauri) cinquè.

Després el segueixen els McLaren de Daniel Riciardo i Norris, amb Bottas al vuitè, Ocon al novè i Stroll al desè lloc.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments