Toyota mostra el seu primer cotxe 100% elèctric amb col·laboració amb Subaru

Toyota va presentar el nou BZ4X Concept, el prototip que ens mostra com serà el primer 100% elèctric de la marca japonesa. Desenvolupat en col·laboració entre Toyota i Subaru, és a dir, tindrem una solució similar amb el logotip de Subaru, donarà lloc a un SUV de mida mitjana amb tracció total. En comparació amb l’actual gamma Toyota, el BZ4X es distingeix per l’absència d’una reixa frontal, cosa que li dóna un aspecte diferent de les versions de combustió. Darrere, encara que diferent, té línies similars al RAV4.

Imagen

Dins, hem trobat una autèntica revolució. El més destacat s’ha de donar a l’innovador volant rectangular, que hauria de millorar la visibilitat del tauler d’instruments digital, que també es diferencia de tot el que sabem sobre la marca japonesa. Al centre apareix el tauler d’instruments que transmetrà la informació del sistema d’entreteniment.

Tot i ser el primer vehicle 100% elèctric de Toyota, no hem d’oblidar que la marca japonesa té més de 20 anys d’experiència en motors i solucions electrificades. Per tant, el BZ4X es presenta amb la promesa d’eficiència referencial, autonomia competitiva i el suport d’un sistema integrat de carregador solar que augmenta lleugerament el valor de l’autonomia. Com indica la “X”, estem davant d’un vehicle de tracció a les quatre rodes, cosa que estarà garantida gràcies a dos motors elèctrics, un per eix.

Imagen

Finalment, el concepte BZ4X és la primera demostració del que podem esperar del nou model 100% elèctric de Toyota, que s’espera que arribi a mitjans 2022. Toyota espera augmentar la família de vehicles elèctrics BZ (Beyond Zero) a set models el 2025, dades que mostren que Toyota estarà molt ocupada en els propers anys.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments