FÓRMULA 1: En què consistiran els caps de setmana amb curses a l’esprint?

La Fórmula 1 tindrà curses d’esprint en tres proves aquest any, dues a Europa i una fora d’Europa. Els plans han estat aprovats per unanimitat aquest dilluns entre la FIA, els oficials del campionat i els equips.

Les curses a l’esprint substituiran la classificació per a les principals carreres del respectiu Gran Premi establint l’ordre de sortida. A més, els tres primers puntuaran amb tres, dos i un punt. Tindran una distància de 100 km, definint la graella de sortida a partir de la seva pròpia classificació.

Als dies amb curses de velocitat (que només s’anunciarà més endavant), hi ha dos entrenaments lliures de 60 minuts: un divendres al matí i un dissabte al matí. La classificació per a la cursa d’esprint és el divendres, seguint el format tradicional. Després, entren en vigor les normes del parc tancat.

Sense aturades obligatòries
DRS
100km a l’esprint
Punts per als tres primers: 3-2-1

Divendres:
Lliures 1: 60’+ 3 jocs pneumatics lliures.
Qualificació normal: 5 jocs de pneumàtics tous

Dissabte:
Lliures 2: 60 ‘+ 1 joc de pneumàtics
Cursa Sprint: 100km + 2 jocs de pneumàtics. Graella segons qualificació de divendres

Diumenge:
GP. Graella segons resultat de la cursa a l’esprint

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments