FÓRMULA 1 EN CATALÀ: Crònica del GP de Portugal 2021: Hamilton guanya i és més líder

Hamilton demostra que continua tenint el millor cotxe de la graella i que el sap portar fins a la bandera de quadres emportant-se la segona victòria de la temporada, mentre que el seu company d’equip s’ha de conformar amb un tercer lloc, tot i tenint la pole position del dia anterior. El segon calaix del podi és per Max Verstappen que continua pressionant a la lluita pel títol.

Principi de cursa: La sortida ha sigut neta, Bottas manté la primera posició i no deixa que Hamiton l’avanci, mentre que Verstappen intenta avançar sense gaire èxit. Per darrera Pérez surt malament i és avançat per Sainz, i Norris també avança a Ocon. Just quan arribaven a la recta principal i tancaven la primera volta, Kimi toca amb el seu company d’equip i trenca l’aleró davanter que se li posa sota el cotxe i el deixa sense direcció i acaba a la recta sortint de pista a la corba 1. Això precipita la sortida del Safety Car per la quantitat de fibra que queda escampada per la pista. Mentre duren les tasques de neteja els cotxes passen per dins el pit lane.

PORTIMAO, PORTUGAL Copyright Red Bull Content Pool

La represa de la cursa: A la volta 7 es reprèn la cursa. Valtteri aguanta fins a l’últim moment un cop marxa el Safety Car, agafa fora de joc al seu company que és avançat per Max posicionant-se al segon lloc. De seguida els 2 Mercedes i el Red Bull de l’holandès s’allunyen de la resta de cotxes. Mentre Verstappen persegueix a Bottas, poc a poc Lewis va guanyant terreny i tot just entrada la volta 11 Hamilton recupera la posició, de seguida atrapa al seu company i després d’anar unes quantes voltes darrera seu l’avança i es posa primer.

A la represa Pérez recupera la posició que li havia pres Sainz. Per darrera Norris s’acosta perillosament i avança al madrileny i després al mexicà, mentre que Leclerc lluita amb Ocon, es van avançant i acaba guanyant el monegasc posant-se darrera del seu company de files. A la volta 16 Checo recupera el quart lloc quan els pneumàtics de Norris comencen a fallar.

PODI. Copyright Red Bull Content Pool

Les parades i l’estratègia: El primer en entrar és Sainz i mica en mica, els que duen les gomes toves van desfilant cap al Pit lane. Això deixa a Ricciardo, Alonso i Stroll dins el top 10.

Fins a la volta 36 no entra Max, que posa els pneumàtics durs i provar de fer un undercut a Bottas. Mercedes es protegeix fent entrar el Mercedes de Valtteri, que surt per davant de l’holandès, però comet un petit error que aprofita Verstappen per avançar-lo i col·locar-se segon. Després d’entrar el primer dels Mercedes entra el segon i cedeix la posició a Pérez que lidera la cursa. Quant finalment Lewis arriba a l’alçada de Checo es queixa per ràdio que no han posat les banderes blaves i des del Pit Lane li diuen al britànic que és lluita per posició i que el Red Bull del mexicà encara ha d’entrar.

Mentrestant per darrera es van canviant les posicions, primer Leclerc i Sainz s’intercanvien les posicions, i Ocon acaba guanyant la posició al madrileny. Alonso i Ricciardo van lluitant per posició i l’acaba guanyant l’asturià i després acaba avançant a Sainz i l’australià també aconsegueix atrapar-lo i li pren la posició. Darrera ve Gasly, que aprofita que Carlos ja li fallen els pneumàtics per posar-se per davant del Ferrari. A la cua de la cursa Mick lluita amb Latiffi i finalment acaba avançant.

La lluita per la volta ràpida: Veient que el finès no aconseguirà avançar al Red Bull de Max i pot fer una parada gratis, des del pit lane fan entrar a Bottas quan falten 3 voltes del final per aconseguir la volta ràpida. Però des de l’escuderia del toro, responen fent entrar a Verstappen per evitar que Valtteri s’emporti el punt extra. La jugada acaba sortint malament, tot i que Max fa la volta ràpida, li anul·len pels track limits de la corba 14, i el punt se l’endú Bottas.

LLEGEIX LA CRÒNICA SENCERA AQUÍ

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments