FÓRMULA 1: Aston Martin fa ús dels NFT per generar ingressos

El mateix dia que Aston Martin feia les seves primeres voltes a la pista a Silverstone aquesta temporada, l’equip creava una sèrie de continguts digitals, inclosos els vídeos del llançament i les primeres voltes, per vendre als fans.


Però, què són els NFT?


Un testimoni no fungible (NFT) és un tipus de testimoni criptogràfic que representa quelcom únic que ningú no té i que no es pot intercanviar. Els NFT es poden utilitzar per crear escassetat digital verificable, ja sigui art digital, cartes col·leccionables o articles del joc. En aquest cas Aston Martin, qui les va comprar té alguna cosa que ningú no té.


Els NFT no són nous, els primers “nascuts” el 2012, creats a la xarxa Bitcoin. La veritat és que estan “explotant”, donant lloc a preus enormes i guanys molt grans. Aquest és un primer exemple que s’ha de despertar dins del motoresport.

Un NFT és un certificat digital d’autenticitat i propietat segur i intransferible, emmagatzemat a Blockchain, que permet la compra i venda de vídeo, imatges o qualsevol altre tipus d’article digital:

“Es tracta de crear quelcom que sigui rellevant i desitjable”


Igual que els objectes de col·lecció físics, com ara les targetes, aquests articles digitals es poden comercialitzar i l’oferta limitada crea valor. Tanmateix, com que es poden fer un seguiment de les NFT individuals, és possible que les organitzacions que originalment les venguin, com ara els equips de Fórmula 1, “retallin” cada vegada que es ven un article, creant efectivament el potencial d’un flux saludable d’ingressos recurrents.

L’NBA, pionera en moltes coses, pel que fa a la participació de mitjans, tecnologia i aficionats, ha generat importants ingressos de la seva pròpia plataforma de negocis destacats digitals, ‘Top Shot’, i rècords de vendes al món de l’art digital.


McLaren també treballa en el negoci per llançar perfils de fans, essencialment una nova forma de pertinença que permet als seguidors de McLaren accedir al contingut i als avantatges. Una mena de membre del club:

“El principal diferenciador és la idea que donem als usuaris drets de propietat.”

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments