FÓRMULA 1: FP1 GP d’Espanya 2021: Mercedes i Bottas els més forts, Verstappen els persegueix

Valtteri Bottas ha estat el líder dels primers entrenaments lliures al GP d’Espanya de Fórmula 1. L’home de Mercedes ha estat només 33 mil·lèsimes més ràpid que Max Verstappen (Red Bull), en una primera sessió a Barcelona.

En un matí assolellat de primavera, Bottas es va avançar aviat quan els pilots apostaven per pneumàtics durs en tandes llargues. Fernando Alonso (Alpine) va ser el primer a córrer per sota dels 1m20 amb pneumàtics tous, però amb pneumàtics durs Lewis Hamilton (Mercedes) va aconseguir ser encara més ràpid.

A la meitat de la FP1, Sebastian Vettel (Aston Martin) va arribar a la part superior, però després Hamilton baixaria a 1m18 quan va muntar pneumàtics tous, després d’abandonar el seu primer intent al sortir-se al revolt tres. Els temps continuarien millorant i Bottas fins i tot va acabar fent el millor temps al marcar un 1’18.504.

Robert Kubica (Alfa Romeo) va provocar una bandera vermella a 15 minuts del final, quan els Red Bulls encara havien de tornar a sortir. Només després de la neutralització, en els darrers deu minuts, Verstappen i Sergio Pérez van utilitzar pneumàtics tous. En aquell moment, Verstappen va haver d’abandonar un intent a causa del trànsit, però va aconseguir fer la segona marca a 0.033s de Bottas. Max va relegar Hamilton al tercer lloc, amb el britànic a 0,123 segons.

Lando Norris (McLaren) continua donant un grandíssim rendiment i aconseguia el quart millor temps, sent Charles Leclerc cinquè per davant del seu company de Ferrari, Carlos Sainz. Pierre Gasly (AlphaTauri) era el setè, amb Vettel al vuitè, Pérez al novè i Lance Stroll (Aston Martin) al desè. Més avall, Alonso acabaria el 15è.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra amb la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments