FÓRMULA 1: Així queda el campionat de pilots i de constructors després del GP d’Espanya 2021

El GP d’Espanya de Fórmula 1 està tancat i, després de la tercera victòria de la temporada, Lewis Hamilton i Mercedes van reforçar el domini dels campionats mundials de pilots i fabricants, respectivament.

Amb tres triomfs en quatre rondes, Hamilton té un avantatge de 14 punts sobre Max Verstappen (Red Bull), el que significa que ni amb una victòria i una volta més ràpida l’holandès podrà superar el britànic si es manté entre els quatre primers. Valtteri Bottas (Mercedes) va pujar al tercer lloc, superant a Lando Norris (McLaren).

El de McLaren és per davant de Charles Leclerc (Ferrari) per només un punt. Sergio Pérez (Red Bull) és sisè a 15 punts del tercer lloc. Sense puntuar, queden els mateixos set: el duo d’Alfa Romeo, Antonio Giovinazzi i Kimi Räikkönen, el duo Haas, Mick Schumacher i Nikita Mazepin, els dos pilots de Williams, George Russell i Nicholas Latifi, i també Sebastian Vettel (Aston Martin).

Entre els equips, Mercedes va ampliar el seu marge fins a 29 punts contra Red Bull. McLaren va mantenir el tercer lloc, amb cinc punts d’avantatge sobre Ferrari, amb Alpine en cinquè lloc i AlphaTauri en sisè lloc. Aston Martin, en canvi, és el setè i últim que ja marca, per davant d’Alfa Romeo, Williams i Haas.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments