FÓRMULA 1: Pole, amb accident inclòs, per a Leclerc al GP de Mònaco 2021

FotoF1

Charles Leclerc ha aconseguit la pole position al Gran Premi de Mònaco de Fórmula 1. L’home de Ferrari, que competeix a casa, fins i tot ha acabat a les barreres, però ha aconseguit el millor registre superant Max Verstappen.

La classificació ha començat amb Bottas primer a la Q1. Era el primer pilot de Mercedes que aconseguia liderar a Mònaco aquest any. Leclerc era segon a 0,175 i Verstappen (Red Bull) tercer a 0,186.

Les emocions van ser fortes en la lluita per escapar de l’eliminació, que es va decidir només en els últims moments. Després de l’accident en el tercer entrenament lliure, Mick Schumacher no tenia el seu Haas preparat per començar a la Q1 i era relegat automàticament a l’últim lloc. Nikita Mazepin no anava gaire més enllà del 19è i Nicholas Latifi (Williams) acabava en un 18è lloc.

La sorpresa més gran en aquesta primera sessió ha estat l’eliminació de Fernando Alonso (Alpine), que fins i tot millorant em l’última volta era només el 17è. Yuki Tsunoda (AlphaTauri) era 16è.

La Q2 ja tenia un Ferrari al capdamunt i quatre pilots pilotant ja en l’1’10. Leclerc rubricava la millor marca, superant a Verstappen per 0,053s i Bottas per 0,098s. Com no era d’estranyar, George Russell (Williams) era el 15è, amb Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) per davant, 14è. En la lluita per la classificació, Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) era capaç de seguir endavant.

Imagen
© Red Bull

L’italià ha donat la sorpresa en fer-ho per només 77 mil·lèsimes, relegant Esteban Ocon (Alpine) a l’11è. Tot i la bona actuació de McLaren, Daniel Ricciardo només era 12è, mentre que Lance Stroll (Lance Stroll) era el 13è i no passava amb el seu company Sebastian Vettel.

Les emocions més grans es van reservar per la tercera sessió. Després de les primeres voltes, Leclerc era al capdavant per 0,230 amb Verstappen. L’holandès reaccionava en el seu darrer intent i fins i tot estava a punt de prendre la davantera. Leclerc també buscava millorar, però perdia el control del Ferrari a pocs segons del final i se n’anava contra les barreres. Hi havia una bandera vermella i la sessió havia acabat.

La pole position de Leclerc estava garantida i ara es té por d’haver de canviar de caixa de canvis a causa de l’impacte. En qualsevol cas, començarà primer, amb Verstappen en segon lloc a 0.230. Bottas va marcar el tercer millor registre a 0.255, amb Carlos Sainz (Ferrari) quart i Lando Norris (McLaren) tancant els cinc primers. Pierre Gasly (AlphaTauri) va aconseguir la sisena marca davant Lewis Hamilton.

El set vegades campió del món ha tingut dificultats al volant del Mercedes durant tot aquest dissabte i sortirà des del setè lloc, cosa que posa en perill les seves esperances en la carrera. Vettel, Sergio Pérez (Red Bull) i Giovinazzi completen els deu primers.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments