FÓRMULA 1: Aston Martin a la contra, vol fabricar el seu propi túnel de vent

La F1 intentarà reduir el seu impacte ambiental i reduir els costos en els pròxims anys, i una de les eines que pretén treure per ajudar a aquesta causa són els túnels de vent.

S’entén que un túnel de vent F1 utilitza al voltant de 10.000 quilowatts al dia. En comparació, això és el mateix que una casa familiar mitjana per any. A més de ser un equipament que requereix molta energia, també són costosos de construir i mantenir, de manera que hi ha plans per prohibir els túnels de vent a partir del 2030, amb els equips que hauran de centrar-se completament en programes aerodinàmics cada vegada més avançats.

Però Aston Martin té la intenció de construir el seu propi túnel de vent, tot i que actualment utilitza infraestructures Mercedes, tal com explica Otmar Szafnauer:

“Actualment estem establint plans per construir un túnel. L’aerodinàmica segueix sent un gran diferenciador en el nostre esport i tenir un túnel de vent propi és avantatjós o no tenir-ne un pot resultar un desavantatge. Potser aquesta és la forma correcta de dir-ho. Per tant, en aquest moment ens plantegem seriosament la possibilitat de construir un túnel i, probablement, iniciarem aviat. La pregunta del 2030, si aconseguim fer-la d’aquí a uns anys, encara hi ha un període de temps per al seu ús. Som al 2021, diguem que a mitjan 2023 tenim en funcionament el nou túnel, tenim sis anys i mig per utilitzar-lo. Valdria la pena ”.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share