Volvo i Northvolt uneixen forces per al cotxe elèctric

Volvo Cars continua desenvolupant la seva estratègia de reducció contínua de la seva petjada ecològica per convertir-se en una empresa ambientalment neutral el 2040 i, en aquest sentit, té la intenció d’establir una nova associació amb la companyia sueca de bateries Northvolt.

La marca sueca va fer saber que aquesta associació pretén desenvolupar i produir bateries encara més sostenibles que equiparan la propera generació de models elèctrics de Volvo i Polestar.

Com a primer pas, les marques esperen obrir un centre de recerca i desenvolupament a Suècia, amb les operacions previstes per al 2022.

Volvo i Northvolt pretenen aprofitar el coneixement acumulat de les dues empreses per desenvolupar piles de bateries i tecnologies corresponents per a la integració en vehicles Volvo i Polestar.

Dins l’abast d’aquesta empresa conjunta, està prevista la construcció d’una nova gigafàbrica a Europa, amb una capacitat anual potencial de fins a 50 gigawatts hora (GWh), i la producció s’iniciarà el 2026.

Com a part del pla, Volvo Car Group també té la intenció d’obtenir, a partir del 2024, 15 GWh de cèl·lules de bateria a l’any a través de la planta existent de Northvolt Ett a Suècia.

A més dels acords de subministrament de bateries anunciats, Volvo Cars també va revelar que la col·laboració amb Northvolt garantirà una resposta a les necessitats europees de la marca dins de l’abast del seu pla d’electrificació.

Cal recordar que el 2025, Volvo Cars pretén que els models 100% elèctrics ja corresponguin al 50% de les seves vendes totals i, el 2030, la companyia sueca té la intenció de comercialitzar només vehicles electrificats.

Volvo Cars també va anunciar que revelarà més detalls sobre els seus plans tecnològics a l’esdeveniment Volvo Cars Tech Moment, que tindrà lloc el 30 de juny.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments